Pauzele de 4-5 ore între mese ajută la slăbit și la „măturarea” completă a intestinului

Cine vrea să slăbească, să se simtă ușor și energic trebuie să facă pauze mai lungi între mese.

Dr. Mihaela Bilic recomandă repaosul alimentar de 4-5 ore între mesele principale ale zilei.

Pauzele de 4-5 ore intre mese ajută la slabit si la „maturarea” completa a intestinului

Pauzele de 4-5 ore intre mese ajută la slabit si la „maturarea” completa a intestinului: Freepik.com

Tot mai mulți nutriționiști și cercetători susțin practicarea postului intermitent. Acesta presupune reținerea de la mâncare timp de 12-24 de ore, timp în care în organism au loc procese importante de curățare și regenerare.

Adulții nu au nevoie de mai mult de 3 mese pe zi

În vechime, oamenii nu mâncau nici mult, nici des. Aveau 2-3 mese pe zi, fără gustări sau alte indulgențe pe care noi ni le permitem azi.

Deși suntem săraci din punct de vedere al bugetului de calorii pe care ni-l permite starea metabolică și greutatea, nu ne putem abține și facem excese.

Este greu să reziști la abundența de alimente și oferta generoasă din magazine. Mâncăm mult, nesănătos și prea des.

Nutriționistul Mihaela Bilic consideră că adulții nu mai au nevoie de 3 mese și 2 gustări. Aceste recomandări sunt valabile doar în cazul copiilor, care sunt în perioada de creștere. Cei mari se descurcă foarte bine cu 3 mese principale, fără ciuguleli.

Mâncatul prea des creează probleme metabolice

Frecvența meselor are o importanță crucială în ceea ce privește sănătatea metabolică. Ori de câte ori mâncăm ceva, glucoza din sânge și insulina crește. Aceste vârfuri glicemice dese nu sunt deloc sănătoase.

Ele mențin apetitul crescut și senzația de foame este tot mai greu de potolit. Cu cât mâncăm mai des, cu atât mai lipsiți de energie vom fi.

Citește și – Consumă alimentele în această ordine și vei reduce cu 75% glucoza din sânge după masă

Creșterea frecventă a zahărului din sânge accelerează procesele de deteriorare și îmbătrânire a corpului. Pe lângă faptul că ne fac să acumulăm grăsime, vârfurile glicemice repetate ne scurtează practic viața.

Când mănânci mai rar, senzația de foame e mai ușor de ținut în control, glicemia rămâne constantă, nu există descărcări de insulină și se slăbește mai ușor”.

Mesele distanțate facilitează slăbitul și detoxifierea

Sunt persoane care mănâncă din oră în oră, sau mereu ronțăie câte ceva, nepermițând corpului să se curețe și să se refacă.

„Pauza alimentară permite organismului să facă curățenie. Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat”.

Sunt necesare minim 2 ore de repaos alimentar după masă pentru ca programul de auto-curățare să înceapă.

Nu întrerupeți acest proces dacă vreți să faceți o eliminare optimă a resturilor alimentare și bacteriilor din tubul digestiv și din intestin.

„Dacă noi ne apucăm să roințăim, acest program se întrerupe și ciclurile de auto-curățare devin din ce în ce mai rare”.

Ar trebui să așteptăm 4-5 ore până la următoare masă. Această pauză va oferi corpului răgazul necesar să măture toate deșeurile și să lase stomacul curat.

„Dacă țineți la corpul vostru, acordați-i o pauză de 5 ore înre meze ca să aibă timp pentru „curățenia generală”.

Dr. Bilic spune că organismul este dotat cu un sistem natural de detoxifiere înnăscut, care trebuie lăsat să se desfășoare.

Pauzele alimentare înseamnă mai multă energie

„Procesul de digestie și metabolizare consumă mai multă energie decât respirația și circulația sângelui”.

Cu cât mai rar mâncăm, cu atât mai ușori și mai revigorați ne vom simți. Mesele distanțate ne ajută să căpătăm mai multă energie de care avem nevoie pentru activitățile zilnice.

„Nu vă fie teamă să mâncați mai rar! Iar dacă auziți zgomote la nivelul abdomenului, nu sunt intestinele care suferă de foame, este complexul motor migrant care face curățenie în intestin”.

Făceți-vă un orar de mese regulat în funcție de programul zilnic. Distanța de 4-5 ore între mese vă permite să aveți 3 mese principale pe zi.

De exemplu, puteți lua micul-dejun la ora 9:00, prânzul la ora 14:00, iar cina la orele 18:00 – 19:00. Sunt persoane care „împing” micul-dejun mai târziu și au doar 2 mese pe zi.

De exemplu, puteți lua prima masă la ora 11:00-12:00, iar următoarea la ora 18:00. Un astfel de program vă poate ajuta să slăbiți considerabil.

Citește și – 10 alimente care te țin sătul mai mult timp și te ajută să slăbești – dr. Ekberg

Mâncați alimente sățioase. Reduceți pe cât posibil consumul de carbohidrați și zahăr. Prima masă trebuie să fie bogată în fibre, proteine, grăsimi. Acești macronutrienți vă vor menține sătui câteva ore bune.

Sursă articol: Mihaela Bilic, Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese: https://www.facebook.com/mihaela.bilic/posts/pfbid0FJi5KaoWSDgLyEqgUrhh3aFkYq5WpoLUhMk9QdkRoRuCoCifwnb1WDPu3tp1rJYel

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.