TON cu SALATĂ VERDE, CEAPĂ verde și SPANAC

Tonul este un aliment care merită incorporat mai des în dieta noastră, datorită aportului de nutrienți valoroși pe care îi aduce în organism: seleniu, fosfor, vitamina B12, vitamina B6, vitamina B3, fier, cupru, magneziu și proteine.

Nu trebuie să uităm că peștele este o sursă excelentă de Omega-3, acizi grași esențiali asociați cu combaterea inflamațiilor, îmbunătățirea funcțiilor cognitive și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Ton cu salata verde

Tonul este sărac în vitaminele A și C, însă acestea pot fi luate din alte ingrediente alăturate, precum legume sau verdețuri – salată verde, spanac, morcov, ardei gras, roșii.

Consumul de ton a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii, scăderea nivelurilor tensiunii arteriale și ale colesterolului, stimularea creșterii și dezvoltării, creșterea hemoglobinei, scăderea în greutate, stimularea imunității, creșterea energiei, prevenirea cancerului.

Acest tip de pește ne poate proteja de degenerescența maculară cauzată de vârstă, de afecțiuni renale și multe alte boli, grație proprietăților sale antiinflamatoare.

Salata de ton cu verdeturi

Salată de ton cu spanac – rețetă

Ingrediente

• 1 conservă de ton mărunțit
• 5 frunze de spanac
• 5 frunze de salată verde
• 2 fire de ceapă verde
• 1 ardei gras roșu
• pătrunjel, mărar, sare, după gust

Preparare

Spălați spanacul și salata verde, frunză cu frunză. Rupeți-le mărunt și puneți-le într-un bol. Spălați ceapa verde, pătrunjelul, mărarul și ardeiul gras, tocați-le mărunt și adăugați-le peste celelalte verdețuri.

Ton cu ceapa verde, salata verde, spanac

Desfaceți conserva de ton și adăugați-o în salată. Presărați puțină sare și amestecați ușor, fără a zdrobi peștele sau verdețurile.

Salata de ton se poate servi la prânz sau la cină.

__________________________________

Surse bibliografice:

1. Organic Facts, 13 Amazing Benefits Of Tuna Fish: https://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/tuna-fish.html

2. Eat This Much, Tuna salad: https://www.eatthismuch.com/food/view/tuna-salad,3378/

3. SF Gate, What Are the Health Benefits of a Tuna Salad Sandwich? https://www.eatthismuch.com/food/view/tuna-salad,3378/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.