Ulei de USTUROI, „Elixirul Inimii” – reţetă de utilizare

Uleiul de usturoi este un elixir valoros pentru sănătatea inimii, de la prevenirea până la combaterea bolilor cardiovasculare. Un studiu recent efectuat la Universitatea Medicală din China, Taiwan a demonstrat că uleiul de usturoi poate preveni cardiomiopatia, cel mai frecvent tip de afecţiune cardiovasculară responsabilă de decesele legate de diabet.

Ulei de Usturoi

Ulei de Usturoi

Ulei de usturoi – rețetă

Uleiul de usturoi se obţine foarte simplu. Se curăţă de coajă o căpăţână de usturoi şi se zdrobeşte. Se pune într-un bol mic şi se adaugă un sfert de ceaşcă de ulei de măsline extra virgin. Se lasă apoi la macerat 3-5 zile la temperatura camerei, iar după această perioadă, se strecoară uleiul şi se păstrează la frigider. Uleiul de usturoi poate fi preparat şi prin distilare cu aburi. Se folosește ca un ulei obișnuit, la salate sau mâncăruri.

Administrare

Uleiul de usturoi se găsește și la magazinele naturiste sub formă de capsule, pentru tratamente. Adulţii pot lua câte 1-2 capsule de ulei de usturoi de 1-2 ori pe zi în timpul mesei, copiii de la 1 la 3 ani pot lua câte o jumătate de capsulă pe zi (adăugat pe pâine), copiii de la 3 la 7 ani câte o capsulă pe zi în timpul meselor, iar copiii de la 7 la 14 ani, câte o capsulă, de 1-2 ori pe zi în timpul mesei.

Ulei de usturoi pentru inimă, diabet, colesterol

Există peste 20 de substanţe diferite în uleiul de usturoi care oferă beneficii terapeutice, inclusiv alicina – un ulei volatil, un organosulfur puternic care este eliberat când usturoiul este zdrobit şi mestecat. De aceea se recomandă consumul usturoiului crud, şi nu gătit.

Ştim din studiile anterioare au arătat că usturoiul este strâns legat de sănătatea inimii, însă cercetările dezvăluie în mod special modul în care plantele cu bulb ajută la diabeticii cu cardiomiopatie.

Cercetătorii chinezi au făcut un studiu pe şobolani cu diabet zaharat, şi au aplicat ulei de usturoi şi ulei de porumb. Ei au descoperit că uleiul de usturoi îmbunătăţeşte funcţia enzimelor antioxidante, reduce inflamarea inimii şi opreşte moartea celulelor, menţinând în mod eficient integritatea ţesuturilor cardiace vitale.

Usturoiul este, de asemenea, eficient în reglarea tensiunii arteriale. Atunci când este incorporat în dieta zilnică, usturoiul şi uleiul de usturoi servește ca un aliment medicament universal, datorită proprietăţilor antibiotice, antibacteriene şi anticancerigene. Cel puţin 28 de studii au revelat faptul că usturoiul este un remediu naturist eficient pentru reducerea nivelului de colesterol.

Ulei de usturoi pentru infecţii ale urechii şi infecţii vaginale

Studiile arată că usturoiul are capacitatea de a lupta împotriva infecţiilor fungice. Uleiul de usturoi este un remediu formidabil pentru infecţii la ureche. Se pun 2-3 picături de ulei în ureche şi se astupă cu un tampon de vată. Trebuie lăsat peste noapte să acţioneze. Durerea dispare aproape imediat, iar infecţia va scădea pe parcursul nopţii. Sau se poate înfăşura o bucăţică mică de usturoi într-un tampon de vată care se introduce în ureche. Atenţie! Uleiul de usturoi nu se pune în ureche atunci când timpanul este perforat.

În caz de infecţii vaginale, se aplică ulei de usturoi în strat subţire pe pereţii vaginali. Procedeul se repetă timp de 10 zile.

Alte beneficii

Uleiul de usturoi este de asemenea eficient în gripă şi răceală, inflamaţii, tulburări gastro-intestinale, stafilococi, bronşită, penumonie, tuberculoză, ateroscleroză, dereglări ale circulaţiei sangvine, boli ale ficatului sau rinichilor, pietre le rinichi, boli oncologice, afecţiuni ale sistemului nervos (migrene, insomnii), dureri reumatice, diabet,  cancer sau boli de piele.

Aplicat locale pe piele, uleiul de usturoi are efecte anti-fungice şi antibiotice. Au existat unele studii care ai demonstrat că uleiul de usturoi poate fi un remediu eficient pentru piciorul de atlet. Mare atenţie la aplicarea pe piele, deoarece poate provoca iritaţii, alergii sau arsuri.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. multumec, am invatat multe lucruri folositoare,

  2. M-ar interesa sa stiu un mod de utilizare …..sau ceva de genul acesta .

  3. multumesc foarte bune retete

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.