Salată verde din dovlecei, măr și castravete – dulce și crocantă

O salată plină de prospețime și savoare este salata de dovlecei, măr verde și castravete. Are o culoare minunată, care inspiră naturalețe și sănătate.

În ciuda simplității sale, este foarte gustoasă. O puteți consuma ca atare, sau cu diferite preparate. Are o textură crocantă, întrucât ingredientele sunt crude.

Salata verde din cruditati - dovlecei, mar, castravete

Salata verde din cruditati – dovlecei, mar, castravete

Poate fi inclusă în curele de slăbit, deoarece conține puține calorii. Poate fi dată și copiilor. Este o salată perfectă pentru gustare sau de ce nu, pentru desert. Puteți încerca astfel de preparate pentru a înlocui ronțăielile dintre mese. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată, asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de dovlecei cu roșii, usturoi și mărar
Salată de dovlecei cruzi și semințe – rețetă + beneficii
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de castraveți cu sos de usturoi și mărar
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr

Salata dovlecei, mar si castravete

Salata dovlecei, mar si castravete

Salata de dovlecei, mar, castravete

Salata de dovlecei, mar, castravete

Salata verde dovlecei, mar si castravete

Salata verde dovlecei, mar si castravete

Salata de dovlecei, mar si castraveti - reteta

Salata de dovlecei, mar si castraveti – reteta

Salată de dovlecei, măr și castraveți - rețetă

Categorie Salad

Ingrediente
  

  • 1/4 dovlecel mic
  • 1 măr verde mic
  • 1 castravete mic
  • zeamă de lămâie

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine dovlecelul, castraveții și mărul. Vă recomand să le lăsați la înmuiat 5-10 minute în apă cu bicarbonat, pentru a îndepărta pesticidele de suprafață. Dacă sunt naturale, nu le mai curățați de coajă.
  • Clătiți-le și ștergeți-le de excesul de apă. Tăiați-le cubulețe mici și puneți-le într-un bol.
  • Stropiți-le cu zeamă de lămâie și amestecați bine.

Notă

Salata este gata. Puteți să o aromatizați cu diferite ingrediente, precum plante aromatice proaspete sau uscate (busuioc, mentă, mărar), miere sau sirop de arțar/agave.
Dacă vreți, puteți adăuga și puțin ulei, dar salata este foarte bună și fără. Pentru o textură mai cremoasă, folosiți puțin iaurt, lapte/cremă de cocos sau maioneză.
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.