Salată de dovlecei copți cu roșii – o nebunie italiană!
Această salată de dovlecei cu roșii este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă! În ea se întâlnesc cele mai savuroase arome ale verii.
Oricine ar vrea să guste din această salată, datorită prospețimii ei! Nu este greu de făcut în casă. Iar dacă veți folosi o friteuză cu aer cald, veți reduce timpul petrecut în bucătărie la jumătate!
Salata de dovlecei copti cu rosii - reteta
Ingrediente
- 3 dovlecei mari, groși
- 7 roșii medii
- plante aromatice, verdețuri: mentă, busuioc, pătrunjel
- condimente după gust: sare, boia de ardei, usturoi granulat, piper,
- 2-3 linguri de ulei de măsline
Mod preparare rețetă
- Spălați bine dovleceii și tăiați-i în două pe lungime. Crestați fiecare jumătate în romburi, pentru a ajuta pulpa să se pătrundă mai repede și să fie mai ușor de extras după coacere.
- Așezați jumătățile de dovlecei crestați în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
- Spălați bine roșiile și tăiați-le și pe ele în două sau în sferturi dacă sunt mari. Așezați-le în tavă, printre dovlecei.
- Stropiți legumele cu ulei și presărați-le cu sare și condimente. Masați-le bine cu mâinile.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius. Legumele se lasă la copt circa 40 de minute, sau până când pulpa dovleceilor se înmoaie complet.
- Lăsați legumele la răcit. Cu o lingură, scoateți pulpa dovleceilor din coajă și puneți-o într-un bol încăpător. Adăugași roșiile și verdeața.
- Mai puneți puțin ulei și condimente, dacă este nevoie. Se poate adăuga și puțin suc de lămâie, dacă roșiile nu sunt suficient de acruțe.
- Amestecați salara cu o furculiță, zdrobind ușor legumele.
Notă
Salata de dovlecei copți cu roșii este gata! Poate fi servită imediat. Este plină de savoare și arome când este proaspătă. Legumele coapte au o dulceață și un gust aparte.
Dacă vă rămâne, transferați-o într-un bol de sticlă sau într-o caserolă și păstrați-o la rece, în frigider.
Dacă vă grăbiți sau nu vreți să faceți multă căldură în casă, gătiți legumele la airfryer (friteuză cu aer cald). Puneți-le la 185 de grade Celsius pentru 25 de minute.Opțiunea coacerii la friteuza cu aer cald
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați: Salată de dovlecei cruzi cu măr și castravete – dulce și crocantă Mâncărică de dovlecei de post – cu roșii și ardei Ai mulți dovlecei în frigider? Fă o tartă delicioasă de dovlecei, brânză și roșii Sursă rețetă: Tirmagno, La semplicita delle verdure: https://www.instagram.com/p/C8g4592gR0R/Rețete similare