Supă cremă de dovlecei – o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă

Dacă nu mai știți ce să faceți de mâncare în zilele de post, încercați această supă-cremă de dovlecei!

Nu doar că o veți prepara foarte repede, ci va fi și suficient de gustoasă încât să vă placă.

Supa crema de dovlecei

Imagine cu titlu sugestiv: Supa crema de dovlecei

Dovleceii sunt legumele ideale pentru curele de slăbire, deoarece au foarte puțin calorii și aproape deloc grăsimi. Conțin multă apă, fibre și câțiva nutrienți.

Dovleceii capătă un gust mai bun atunci când îi coacem în cuptor sau când îi prăjim. Veți vedea că la supra-cremă de dovlecei prezentată mai jos, dovleceii se călesc înainte de a fierbe supa.

Acest lucru va da supei o aromă mai bogată, astfel încât să fie și pe placul celor mai mofturoși, care se strâmbă când aud de dovlecei.

Supa crema de dovlecei si busuioc

Cumpara Supa crema de dovlecei si busuioc

Rețeta nu conține decât dovlecei, dar se pot adăuga și alte legume, dacă vreți, precum cartofi, morcov sau rădăcini de țelină, păstârnac sau pătrunjel. Țineți cont că aceste legume vor influența atât gustul, cât și consistența supei.

Supă cremă de dovlecei – rețetă

Ingrediente (pentru 4-5 porții)

• 500 g de dovlecei
• 750 ml de supă de legume sau apă
• 60 ml de ulei de măsline
• 1 lingură de usturoi mărunțit
• sare și piper, după gust
• pătrunjel verde

Mod de preparare

Dacă dovleceii sunt din grădină sau dintr-o sursă de încredere, nu-i mai decojiți. Dacă sunt din magazin, curățați-i de coajă.

Spălați-i bine și tăiați-i cubulețe. Puneți uleiul la încins într-o crăticioară. Adăugați usturoiul și sare și căliți circa 2 minute. Adăugați apoi cuburile de dovlecei. Amestecați și reduceți puțin focul. Prăjiți dovleceii până când se rumenesc puțin.

Retete de post sanatoase si usor de gatit

Cumpara cartea Retete de post sanatoase si usor de gatit

Adăugați supa de legume sau apa și piperul. Lichidul trebuie să acopere bine dovleceii. Fierbeți supa circa 10 minute.

După ce s-a răcorit, se toarnă în vasului unui blender și se mixează până rezultă o supă-cremă fină. Dacă nu aveți un astfel de blender, puteți folosi mixerul vertical. Pasați supa direct în cratiță.

Blender ninja 2 in 1

Cumpara de aici Blender ninja 2 in 1

Dacă supa este prea groasă, se mai poate adăuga supă de legume sau apă. Ajustați consistența în funcție de preferință.

Supa-cremă de dovlecei se servește caldă, cu pătrunjel tocat deasupra. Se poate mânca „goală” sau cu pâine prăjită ori crutoane.

În afara zilelor de post se poate adăuga și puțină smântână slabă deasupra. Sau puteți folosi o smântână vegană sau cremă de cocos dacă aveți intoleranță la lactoză.

Sursă rețetă: Prostovkusno.md, Supa-crema din dovlecei: https://prostovkusno.md/ro/retetele-noastre/retete-vegetariene/krem-sup-iz-kabachkov

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.