Raffaello de casă, din 2 ingrediente

Există anumite deserturi extraordinar de bine create, care au impact extraordinar asupra noastră, și care se imprimă definitiv în memoria noastră. Bomboanele Raffaello sunt bun exemplu în acest sens.

Gustul, textura, culoarea și îmbinarea aromelor sunt cu totul desăvârșite. Combinația dintre nucă de cocos și lapte este absolut fermecătoare. Aceste delicii constituie unul din cele mai populare cadouri sau atenții.

Raffaello de Casă Rețetă

Raffaello de Casă Rețetă

Vestea bună este că le bomboanele Raffaello se pot prepara în casă, din ingrediente naturale. Există mai multe variante de preparare, după cum puteți vedea în acest articol.

De această dată, am ales o rețetă simplificată, care presupune utilizarea a două ingrediente de bază: nucă de cocos și lapte condensat.

Laptele condesat se poate procura din magazine, din piață, de la ruși, sau se poate prepara acasă. O rețetă simplă în acest sens puteți găsi aici.

Raffaello de casă – rețetă

Ingrediente

• 200 ml de lapte condensat
• 150 g de nucă de cocos

Preparare

Pentru ca bomboanele să aibă un gust concentrat de cocos și să fie autentice, folosiți miezul proaspăt extras de la o nucă de cocos.

Dacă întâmpinați dificultăți în spargerea nucii de cocos și în extragerea miezului, urmați indicațiile din acest articol.

După ce ați scos nuca de cocos, dați-o pe răzătoarea mică, sau mixați bucățile în blender, până se mărunțesc.

Puneți nuca de cocos într-un castron încăpător, păstrând circa 50 de grame pentru decor. Adăugați laptele condensat și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă.

Introduceți vasul în frigider și lăsați pasta să stea la rece 2-3 ore. În acest timp, compoziția se va închega și va deveni mai ușor modelabilă.

Luați câte o bucățică de pastă și modelați-le între palme, sub forma unor sfere medii. Le puteți lăsa simple, sau puteți adăuga în centru câte o migdală, o alună, o bobiță de strugure, o stafidă sau alte fructe.

După ce formați fiecare biluță de Raffaello, dați-o prin nucă de cocos măcinată, acoperind-o pe toată suprafața. Păstrați-le în frigider, pe un platou (pentru oaspeți), sau într-o caserolă de plastic cu capac. Scoateți doar câte serviți, pentru a nu se înmuia.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.