Bomboane Raffaello de post (rețetă video)

Bomboanele Raffaello sunt întotdeauna o alegere inspirată pentru un dar sau un eveniment special. Foarte multe persoane le prepară în casă, din ingrediente naturale.

Rețeta clasică se prepară de regulă cu lactate, însă există și variante de post, la fel de reușite. Cea pe care v-o prezentăm în acest articol poate fi folosită ca gustare dulce și hrănitoare,atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Video:

Bomboanele conțin doar ingrediente vegetale și sunt îndulcite cu banană și miere. Așadar, sunt mai sănătoase de cele tradiționale, întrucât nu au deloc zahăr.

______________________

Biluțe Raffaello de post – rețetă

Ingredientele sunt ușor accesibile. Uleiul de cocos se poate procura de la magazinele naturiste. Este opțional în această rețetă, însă ajută la întărirea compoziției și dă bomboanelor un gust mai intens de cocos, specific acestor delicatese.

Ingrediente

• 1 banană
• 3 linguri de ulei de cocos
• 200 g de caju
• 100 g de miere
• nucă de cocos

Bomboane Rafaelo de post

Preparare

Măcinați nucile caju în blender, până se fac făină. Procesați la fel și cu nuca de cocos, dacă vreți să fie mai fină.

Pasați banana într-un bol cu o furculiță, până se face pastă. Adăugați mierea și uleiul de cocos. Amestecați pentru omogenizare. incorporați făina de caju și fulgii de cocos și amestecați.

bomboane Rafaelo de casa

În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați nucă de cocos până se îngroașă și poate fi modelată. Lăsați-o să stea în frigider 20 de minute, apoi formați biluțe și dați-le la sfârșit prin nucă de cocos.

bomboane Rafaelo

În mijloc puteți adăuga câte o alună, o migdală sau un fructe uscate mici, precum stafide, coacăze negre, merișoare, goji, etc.

bomboane Rafaelo

Păstrați-le într-o caserolă, în frigider. După ce stau la rece se întăresc mai bine, datorită uleiului de cocos, care la temperaturi mici devine solid.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.