Cum să spargi rapid o NUCĂ de COCOS, și cum să îi scoți miezul

Miezul cu aromă tropicală și sucul pe care le găsim în interior merită tot efortul pe care deschiderea unei nuci de cocos îl presupune. Am ales una din cele mai simple metode de a sparge o nucă de cocos întreagă.

Aveți nevoie doar de 4 instrumente: un cuțit mare (sau un satâr) și 3 boluri. Dacă nu sunteți o persoană foarte puternică, puteți folosi un ciocan pentru a lovi nuca de jur împrejur și a o sparge mai rapid.

Cum Se Sparge o Nucă de Cocos

Cum Se Sparge o Nucă de Cocos

Cum se sparge o nucă de cocos

Loviți nuca de cocos în jurul perimetrului deasupra bolului, nu cu tăișul, ci cu partea netăioasă a lamei. Acest lucru vă va ajuta să colectați apa de cocos din interior în vas și să desface fructul mai repede.

  Trageți apoi de nucă pentru a o desface. Dați bolul cu apa de cocos deoparte.

După ce ați desfăcut nuca de cocos în două jumătăți, luați celălalt bol. Continuați să loviți nuca de cocos deasupra vasului, pentru a se sparge în mai multe bucăți manevrabile. La unele nuci, miezul se va desface singur. Însă de cele mai multe ori, trebuie să folosiți un cuțit mic pentru a desprinde miezul de pe coaja exterioară. Introduceți vârful cuțitului pe sub miez, la despărțitura dintre miez și coajă, și împingeți în sus. Va ieși destul de ușor.

Când ajungeți la bucata care reprezintă fundul ascuțit al nucii de cocos, spargeți-o în bucăți cât mai mici, deoarece coaja este mai tare, și miezul iese mai greu.

♣ După ce ați scos tot miezul din coajă, tot ce mai trebuie să faceți este să îndepărtați pielița maronie. În acest scop, puteți folosi instrumentul de decojit legumele și unele fructe (cartofi, morcovi, mere). Este cea mai bună ustensilă pentru a scăpa de stratul acela subțire maroniu. Procedați la fel ca în cazul unu cartof, punând miezul curat în al treilea bol. Această ultimă etapă este mai migăloasă, dar merită tot timpul.

Video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. am fàcut ulei din nuca de cocos ….deci dupà ce am reusit ca sà sparg nuca am dat o prin mixer ( merge si prin ràzàtoarea cu partea mai micà ) si mia iesit ca o pastà am întins fin o pe hîrtii de copt am ridicat un pic marginile la hîrtie si le am pus pe calorifer ( iar vara la soare ) dupà 24 h sau uscat si le am stors am pus cîte putin într un tifon si în 2 linguri … la o nucà ai o ceascà de ulei ajunge suficient o lunà pentru pàr , fatà si corp ….dar màcar ai satisfactia cà este natural si hrànitor si nu cumperi toate uleiurile si cremele de la magazinele industriale pline cu pesticide toxice ……….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.