Bomboane Raffello cu lapte praf – rețeta clasică

Bomboanele Raffaello sunt preferatele tuturor.

Nu trebuie să le pregătim numai de sărbători, ci oricând avem un eveniment special și timpul nu ne permite să stăm mult în bucătărie. Sunt potrivite pentru orice ocazie, datorită aspectului elegant și festiv.

Bomboane Raffello – reteta clasica cu lapte praf

Bomboane Raffello – reteta clasica cu lapte praf: Wirestock-freepik.com

Rețeta are un mare atu și anume acela că este foarte simplă. Oricine o poate încerca.

Există mai multe versiuni, însă cea clasică sau tradițională este cu lapte praf și unt.

Mai sunt și rețete cu lapte condensat și fulgi de cocos. Rețeta originală este mai sofisticată și include foi de napolitană.

Însă pentru o masă festivă rapidă, merge și versiunea simplă de mai jos. Bomboanele de cocos au întotdeauna mult succes la musafiri.

Citește și – Raffaello de casă cu lapte condesat (doar 2 ingrediente)

Bomboane Raffello – rețeta clasică cu lapte praf

Ingrediente

  • 1 pachet de unt
  • 200 g de zahăr pudră
  • 120 g de nucă de cocos
  • esență de vanilie sau de migdale
  • stafide, alune, migdale

Mod de preparare

Rețeta este foarte simplă. Se poate face cu mâna sau cu blenderul.

Scoateți untul din frigider cu o seară înainte de a începe rețete, pentru a se înmuia cât mai bine.

Puneți zahărul pudră într-un bol încăpător. Adăugați peste el pachetul de unt moale și începeți să frecați cu o lingură de lemn.

Continuați să amestecați până rezultă o spumă fină.

Adăugați apoi laptele praf, și amestecați până se incorporează. Urmează să adăugați fulgii de cocos și esența de vanilie sau de migdale.

Amestecați bine. Trebuie să obțineți o compoziție legată, din care se pot forma biluțe.

Citește și – Bomboane Raffaello de post (rețetă video)

 

Formați biluțe mai mici sau mai mari, după preferință. Dacă doriți, puteți pune în mijlocul fiecărei biluțe câte o migdală decojită, o stafidă, o alună sau nucă.

Dar sunt foarte bune și simple.

Dați-le la final prin fulgi de cocos, acoperindu-le complet.

Lăsați-le să stea la rece minim o oră înainte de a le servi. Vor fi mult mai gustoase și aromate.

Bomboanele Raffaello cu lapte praf și unt sunt foarte dulci și au destule calorii. De aceea trebuie mâncate cu moderație.

Citește și – „Raffaelo” din brânză dulce – desert bogat în proteine, calciu și vitamine B

Surse articol:

1. Aby Blăja, Raffaello de casă: https://www.youtube.com/watch?v=O9H6nkCw4os
2. Cătălina Farcaș în Bucătărie, Bomboane Rafaelo cu lapte praf: https://www.youtube.com/watch?v=O9H6nkCw4os

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.