„Raffaelo” din BRÂNZĂ – desert bogat în PROTEINE, CALCIU și VITAMINE B

Aceste delicatese asemănătoare bomboanelor Raffaello sunt grozav de bune la gust și cât se poate de naturale. Nu conțin zahăr, ouă sau făină.

Se prepară foarte repede. Pot ajuta inclusiv cei mici. De altfel, acesta este un desert suficient de hrănitor și sănătos pentru copii.

Bomboane din Brânză

Brânza de vaci trebuie să facă parte din orice dietă sănătoasă. Pe lângă proteine, ne oferă o diversitate de nutrienți esențiali.

226 g de brânză de vaci ne furnizează:

– 28 g de proteine
– 30% din doza zilnică recomandată de fosfor și sodiu
– 29% din doza de seleniu
– 24% din doza de vitamina B12
– 22% din doza de vitamina B5
– 14% din doza de calciu
– 7% din doza de acid folic

Dietele bogate în proteine au efecte benefice în curele de slăbire. Un studiu publicat în 2011 în Jurnalul Nutrition a arătat că creșterea consumului de proteine din lactate a fost asociat cu o reducere mai mare a grăsimii la femei.

Atleții obișnuiesc să consume brânză de vaci seara, înainte de culcare pentru controlul apetitului. Brânza conține caseină, o proteină pe care corpul o digeră la o rată mai mică decât alte proteine și are un grad de sațietate mai mare.

Bomboane din brânză – rețetă

Puteți folosi cireșe sau vișine din compot, din vișinată sau fructe decongelate și scurse bine.

În loc de nucă de cocos puteți folosi nucă măcinată sau alune măcinate. Ajustați tipul de ingrediente folosite după imaginație.

Ingrediente

• 300 g de brânză dulce
• 200 g de cireșe sau vișine
• 100 g de nucă de cocos
• 4 linguri de griș fiert
• 1-2 linguri de miere
• vanilie naturală

Preparare

Brânza de vaci trebuie să fie bine scursă. Dacă cea pe care o aveți este prea moale, lăsați-o la scurs într-o sită peste noapte.

Într-un bol încăpător, amestecați brânza cu grișul fiert și răcit și mierea de albine. În cazul în care compoziția este prea moale pentru a modela din ea biluțe, mai adăugați puțin griș fiert.

Introduceți în mijlocul fiecărei biluțe câte o cireașă sau vișină (fără sâmburi), apoi dați-le prin nuca de cocos.

Păstrați biluțele formate la frigider, într-o caserolă.

Puneți-le pe un platou sau într-o caserolă și puneți-le în frigider. lăsați-le să stea cel puțin două ore, pentru a se mai întări. Apoi pot fi servite.

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Authority Nutrition, Why Cottage Cheese Is Super Healthy and Nutritious: https://authoritynutrition.com/cottage-cheese-is-super-healthy/

2. LIVESTRONG, What Are the Benefits of Cottage Cheese Before Bed http://www.livestrong.com/article/502304-what-are-the-benefits-of-cottage-cheese-before-bed/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.