BULGĂRAȘI de COCOS – desert de post fără foc, fără zahăr, făină sau ulei

Acești bulgărași pregătiți în casă pot concura lejer cu bomboanele Raffaello din magazine, care sunt mult mai scumpe și bogate în aditivi nocivi pentru sănătate.

Deserturile de casă sunt de preferat deoarece la prepararea lor avem control deplin asupra ingredientelor adăugate.

Rețeta pe care v-o împărtășim în acest articol conține 3 ingrediente principale: fulgi de cocos, migdale și miere. Este cu atât mai atractivă cu cât nu conține deloc zahăr rafinat.

Mierea de albine, folosită în stare crudă, aduce un aport „dulce” de vitamine, enzime și minerale. De altfel, nimic nu este procesat termic. Ingredientele se amestecă pur și simplu și se modelează bulgărașii.

Acest desert poate fi pregătit împreună cu cei mici în perioada Postului Crăciunului. Este o alegere sănătoasă pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Bulgărași de cocos – rețetă

Recomandarea cea mai importantă este să alegeți fulgi de cocos de calitate, neîndulciți. La magazinele naturiste se găsesc fulgi de cocos mai lați și mai puțin uscați.

Ingrediente

• 300-500 g de fulgi de cocos
• 100 g de migdale, alune crude, stafide sau nuci
• 1-2 linguri de miere
• vanilie naturală

Preparare

Puneți nuca de cocos în robotul cu lama S și mixați câteva minute bune, până când se transformă într-o pastă umedă, asemănătoare untului.

Adăugați mierea de albine și omogenizați. Puneți compoziția obținută în forme de silicon de bomboane. Umpleți orificiile pe jumătate, apoi adăugați o migdală în centru și acoperiți toată forma cu compoziție de cocos.

Dacă nu aveți migdale, puteți folosi alune sau nuci.

Introduceți formele în frigider și lăsați-le să stea cel puțin un sfert de oră, pentru a se întări. Scoateți-le din formă și păstrați-le într-o caserolă sau într-un bol în frigider.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Poftă de Verde, Praline de cocos cu interior crocant raw: http://poftadeverde.ro/2017/02/22/praline-de-cocos-cu-interior-crocant-raw/
Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.