Bomboane Raffaello din ricotta și nucă de cocos

Bomboanele Raffaello sunt cele mai delicate, iubite și savurate dulciuri.

Au întotdeauna succes dacă le oferiți în dar sau le puneți pe masă când aveți musafiri. Mai ales dacă le faceți voi în casă!

Bomboane Raffaello din ricotta si cocos

Bomboane Raffaello din ricotta si cocos

Rețete de bomboane Raffaello

Da, aceste bomboane delicioase pot fi realizate în propria noastră bucătărie, din ingrediente minime.

Sunt mai multe rețete din care puteți alege. Unele se fac doar din lapte condensat și nucă de cocos.

Altele se fac din lapte praf și unt.

Varianta pe care am găsit-o pe site-ul „Bucătăria Ramonei” este foarte inedită, deoarece se realizează din ricotta. Sau mai pe românește, din urdă.

Al doilea ingredient de bază sunt fulgii de cocos.

Gustul bomboanelor făcute din brânză este mult mai ușor și răcoritor. Urda la cutie din magazine este foarte delicată și plăcută.

Raffaello din riccota și cocos – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de ricotta
  • 120 g de fulgi de cocos
  • 50 g de zahăr pudră

Mod de lucru

Puneți câteva linguri de nucă de cocos pe o farfurie întinsă.

Luați un bol încăpător. Puneți brânzica. Dacă observați că are prea mult zer, este indicat să o lăsați la scurs câteva ore într-o sită.

Adăugați zahărul și nucă de cocos.

Amestecați totul cu o lingură. În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați fulgi de cocos.

Luați cu o linguriță din compoziție și puneți-o pe farfuria cu fulgi de cocos.

Tăvăliți bucățica de aluat prin cocos și dați-i apoi o formă rotundă.

Continuați până când terminați tot aluatul.

Puneți-le pe un platou sau într-o caserolă cu capac și păstrați-le în frigider.

Trebuie să stea la rece câteva ore înainte de a le servi.

Note și sugestii

Este important să folosiți nucă de cocos de calitate. Să nu fie foarte uscată. Trebuie să aibă un gust cât mai concentrat de cocos.

Dacă nu vi se par suficient de dulci, mai puneți zahăr.

Dar nu vreți să folosiți zahăr deloc, optați pentru stevia. Acest îndulcitor poate fi găsit sub formă de granule, pudră sau soluție lichidă.

Oricare variantă este bună. Testați și gustați.

Puteți pune și migdale sau alte fructe uscate în mijlocul biluțelor, precum merișoare, vișine, stafide etc.

În loc de ricotta se poate folosi orice alt tip de brânză dulce fină.

Pe site-ul nostru mai puteți găsi o rețetă de bomboane Raffaello din brânză de vaci și griș, la fel de gustoase.

Bomboanele pot fi date la final prin cocos rumenit în tigaie, prin alune, nuci sau fistic măcinate, semințe de susan, semințe de cânepă.

Sursă articol: Bucătăria Ramonei, Bomboane cu cocos și ricotta: https://bucatariaramonei.com/bomboane-cu-cocos-si-ricotta/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.