„Raffaello” din PEȘTE – o salată delicioasă cu aspect elegant

Am găsit această rețetă pe un site rusesc și ni s-a părut suficient de interesantă pentru a o face cunoscută iubitorilor de salate rusești.

Atrage prin forma neobișnuită în care este „asamblată” și prezentată, fiind potrivită mai ales pentru o masă festivă sau pentru sărbători. Dincolo de aspectul elegant și rafinat, această salată cucerește și prin gust.

Raffaello din Pește

Raffaello din pește – rețetă

Din cantitățile date ies circa 10 biluțe de pește. Dacă vă pregătiți pentru o masă mai mare, creșteți cantitatea ingredientelor păstrând proporțiile indicate în rețetă.

Ingrediente

• 200 g de file de pește
• 100 g de brânză
• 2 ouă
• 2 linguri de maioneză
• 1 cățel de usturoi
• sare și piper după gust
• 1 mână de migdale

Preparare

Pentru această rețetă puteți folosi un tip de pește moale și suculent. Merge foarte bine codul sau șalăul. Important este să nu folosiți un pește prea uscat sau prea gras.

Spălați fileul de pește și fierbeți-l în apă sărată la foc mic timp de 10-15 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Scoateți-l apoi din apă și lăsați-l să se răcească bine.

Între timp, fierbeți ouăle timp de 10 minute, ca să fie tari. După ce au fiert, lăsați-le să stea în apă rece pentru a se decoji mai ușor.

Tăiați fileul de pește bucăți cât mai mici, pe un tocător de plastic cu un cuțit bine ascuțit.

Curățați ouăle de coajă și dați-le pe răzătoarea mică. Răzuiți și brânza pe răzătoarea cu găuri mici.

Într-un bol încăpător amestecați bucățile de pește cu cele de ouă și de brânză.

Adăugați maioneza, usturoiul zdrobit, sare și piper. Amestecați bine cu o lingură până obțineți o compoziție omogenă. Dacă peștele este sărat, nu mai adăugați sare. Gustați întâi și apoi decideți dacă mai este nevoie.

Puneți migdalele într-un bol și turnați peste ele apă clocotită. Lăsați-le la înmuiat 5 minute, apoi decojiți-le.

Tocați-le mărunt cu un cuțit sau dați-le prin robotul cu lama S pentru a le mărunți grosier. Nu trebuie să se facă făină.

Din compoziția de pește, ouă și brânză, modelați biluțe de dimensiunea unor nuci. Dați-le apoi prin migdalele mărunțite, acoperindu-le uniform.

În loc de migdale întregi și mărunțite puteți folosi fulgi de migdale, care se găsesc gata de cumpărat în magazine.

În loc de migdale se pot folosi nuci sau alune.

Pentru a pregăti un platou pentru o masă festivă, decorați-l cu o frunză verde de salată, și așezați pe ea biluțele de pește.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Kamelena.ru, Рыбный салат «Рафаэлло»: http://kamelena.ru/recipe/Rybnyj-salat-Rafaello/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.