Aluat de tartă de post din ovăz fără gluten – cea mai simplă rețetă, fără ou, fără lactoză, fără ulei

Cu siguranță căutați de mult o rețetă de aluat de tartă fără gluten. Pe internet există diverse variante pe care le puteți încerca.

Noi vă prezentăm o rețetă foarte simplă și ieftină. Acest aluat de tartă se face din fulgi de ovăz, nuci și apă. Doar atât! Fără ulei, fără unt, fără ouă, fără lactate.

Aluat de tarta de post, din ovaz fara gluten - cea mai simplă reteta, fara ulei

Aluat de tarta de post, din ovaz fara gluten – cea mai simplă reteta, fara ulei

Puteți folosi nuci românești, nuci pecans, migdale, alune de pădure sau arahide. Gustul aluatului de tartă va fi dat de tipul de nuci pe care îl folosiți.

Aluat de tartă din ovăz fără gluten – rețetă

Ingrediente

  • unt de nuci (1 cană de nuci + 3-4 linguri de apă
  • 220 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 8-10 linguri de apă
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti untul de nuci. Tot ce trebuie să faceți este să puneți nucile în blender și să adăugați apa. Mixați până când rezultă o compoziție cremoasă, ca o pastă.

Opriți robotul și răzuiți pereții vasului pentru a mixa bine ingredientele. Dacă aparatul nu merge, mai adăugați câte puțină apă, treptat.

Acesta este untul de nuci, care nu conține niciun pic de ulei adăugat. Grăsimile pe care nucile le conțin în mod natural sunt suficiente.

Acum că aveți untul de nuci gata, puteți trece la prepararea aluatului pentru tartă.

Puneți fulgii de ovăz în blender sau în râșnița electrică de cafea și măcinați-i fin. Transferați făină de ovăz obținută într-un bol.

Adăugați circa 80 de grame de unt de nuci, sarea și apa. Amestecați cu mâinile, până când obțineți un aluat fin, omogen. Dacă este prea uscat și nu se leagă, mai adăugați apă. Puteți folosi până la 10 linguri de apă în total.

Modelați aluatul într-o bilă, apoi puneți-l în tava sau forma de tartă pe care o aveți, așternută cu hârtie de copt. Puneți aluatul în centru și presați-l cu cu degetele într-o foaie uniformă.

Dacă se lipește de mâini și nu-l puteți întinde bine, ajutați-vă de o hârtie de copt (presați aluatul cu hârtia de copt ca să nu se mai lipească de mâini).

După ce ați întins bine aluatul, îl puteți coace la 200 de grade Celsius pentru 15 minute, sau până când marginile sunt ușor rumenite. Umpleți tarta după ce s-a răcit cu o umplutură/cremă care nu necesită coacere.

Dacă aveți o umplutură care necesită coacere în cuptor, turnați-o peste aluatul crud din tavă, nivelați și dați la cuptor până când aceasta este gata.

Pentru această tartă puteți folosi o cremă/umplutură de dovleac, mere sau ciocolată.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Tartă cu migdale și curmale – fără făină, zahăr, ulei
Tartă de pere cu blat din ovăz, fără zahăr
Tartă de post cu dovleac, fără coacere în cuptor

Sursă rețetă: Homemaker on a Budget, Best oatmeal pie crust recipe (no butter or oil): https://homemakeronabudget.com/best-oatmeal-pie-crust-recipe-no-butter-or-oil/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.