Tartă de pere cu blat din ovăz, fără zahăr

Tarta de pere cu blat din ovăz, fără zahăr este un dulce sănătos pentru prânz sau cină.

Nu este un desert clasic, cu blat pufos și crescut.

Tarta cu pere

Tarta cu pere – imagine cu titlu sugestiv

Asta deoarece nu conține ouă, lactate, zahăr sau făină de grâu. Nu are nici măcar ulei.

Din aceste considerente, este o alegere sănătoasă pentru cei care sunt la dietă sau urmează un regim alimentar natural.

Inclusiv copiii mici pot fi deprinși cu astfel de dulciuri sănătoase, făcute în casă din ingrediente puține și naturale.

Dulceața tartei este dată de pere. Cu cât mai coapte și zemoase sunt, cu atât mai dulce și aromată va ieși prăjitura.

Perele pot fi înlocuite cu mere, piersici, caise, prune sau alte fructe.

TARTĂ DE PERE CU OVĂZ FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 2 lingurițe de semințe de chia + ½ cană de apă
• 2 căni de fulgi de ovăz măcinați
• 4 pere coapte
• ½ cană de lapte vegetal, ceai de scorțișoară sau apă simplă
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară
• 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE

Primul pas este hidratarea semințelor de chia.

Puneți-le într-un bol. Turnați apa peste ele și lăsați-le la înmuiat minim 30 de minute.

Ungeți tava cu ulei. Autoarea a folosit o formă de tartă cu diametrul de 22 cm.

Curățați 2 pere de coajă. Dați-le apoi prin răzătoarea cu găuri mari, într-o farfurie.

Puneți fulgii de ovăz măcinați într-un bol încăpător. Adăugați scorțișoara și sarea și amestecați bine.

Faceți o adâncitură în mijloc și turnați semințele de chia care s-au transformat în gel.

Adăugați perele rase și amestecați cu lingura.

Turnați apoi lichidul, care poate fi lapte vegetal, ceai de scorțișoară sau apă simplă.

Continuați să amestecați cu lingura până când compoziția devine omogenă.

Aluatul va fi mai degrabă umed, moale și lipicios.

La final se incorporează praful de copt, amestecând bine compoziția.

Turnați aluatul în tava pregătită anterior.

Distribuiți-l cu o lingură uniform în toată tava, inclusiv pe pereți.

Presați și nivelați bine.

Curățați celelalte două pere de coajă.

Tăiați-le în jumătate, apoi felii.

Adăugați feliile de pere peste aluatul crud din tavă.

Puneți-le una lângă alta, creând un model de floare.

Bucățile mai mici se pun în interior.

Apăsați puțin perele pentru a intra în aluat și a rămâne acolo după ce se coace tarta.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Tarta trebuie să stea 20-25 de minute în cuptor, nu mai mult.

Blatul se face foarte repede deoarece conține ovăz și este subțire, la fel și fructele.

Este gata când s-a rumenit puțin deasupra.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de tartă de post:

Tartă cu mere, fără zahăr – rețetă de post
Tartă de post cu cremă de vanilie și fructe
Tartă de post cu mere și nuci, fără coacere
Tartă de lămâie de post, fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente!

Lăsați-o să se răcească de tot, pentru a o putea scoate întreagă din tavă.

În caz contrar, aluatul se va crăpa.

După ce se răcește se întărește și se taie foarte bine.

O puteți decora cu fulgi de cocos pe deasupra sau ciocolată rasă.

Rețetă preluată din: Recetas de Gri, Tarta de peras y avena sin azucar sin lactosa sin huevo vegana: https://www.youtube.com/watch?v=fjUmwxMZr4I&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.