Tartă de lămâie de post, fără zahăr și făină – doar 4 ingrediente!

Pentru iubitorii de mâncăruri „inteligente”, portofoliul de rețete al celor de la „Nest & Glow” poate fi o adevărată sursă de inspirație.

Preparatele lor sunt vegane, realizate din ingrediente naturale, hrănitoare și sănătoase.

Tartă de lămâie fără zahăr și făină, din 4 ingrediente

Imagine cu titlu sugestiv: Tartă de lămâie fără zahăr și făină

Folosesc semințe în locul cerealelor clasice. De aceea rareori veți găsi făina de grâu în rețetele lor.

Din acest punct de vedere, propunerile lor îi ajută foarte mult pe cei care sunt nevoiți să preparare mâncăruri fără gluten.

În ceea ce privește deserturile, acestea sunt făcute fără zahăr. Dulceața lor este dată de fructe sau îndulcitori naturali.

Dacă v-am făcut curioși, vă prezentăm o tartă de lămâie, fără zahăr și făină, pe care autorii o fac doar din 4 ingrediente.

Rezultatul nu este la fel de spectaculos ca în cazul unei tarte preparate din făină, zahăr și unt.

Însă gustul este natural, iar calitatea prăjiturii mult superioară din punct de vedere nutrițional.

Tartă de lămâie, fără zahăr și făină – rețetă

Nr. de porții: 8 felii
Durată totală de preparare: 35 de minute

Ingrediente

  • 105 ml de suc de lămâie
  • 150 g de stafide
  • 100 g de migdale
  • 2 linguri de semințe de in măcinate

Mod de preparare

Compoziția tartei se prepară foarte repede. Așadar, puteți deja aprinde cuptorul. Preîncălziți-l la 190 de grade Celsius.

Pregătiți toate ingredientele:

Măcinați semințele de in prin râșnița electrică de cafea.

Măcinați migdalele cu ajutorul unui blender.

Radeți coaja de la 2 lămâi organice.

Stoarceți apoi fructele pentru a obține cantitatea indicată.

Puneți stafidele și sucul de lămâie în blender și mixați-le un minut.

Adăugați semințele de in și migdalele măcinate.

Puneți coaja de lămâie și amestecați bine.

Ungeți o formă mică rotundă sau pătrată cu puțin ulei. Autorul a folosit o tavă rotundă de 17 cm.

Transferați compoziția în tavă și nivelați.

Așezați tava pe raftul din mijlocul cuptorului. Coaceți tarta pentru jumătate de oră. Este gata când s-a colorat puțin la suprafață.

Lăsați-o să se răcească de tot. Fiind un desert fără gluten, este moale și sfărâmicioasă. Se va rupe dacă o veți tăia cât e caldă.

Tarta se taie felii și se servesc ca desert, sau chiar ca masă de dimineață, alătură de o ceașcă de ceai sau lapte vegetal.

Tarta rezistă până la o săptămână în frigider dacă o păstrați într-o caserolă cu capac.

Tarta de lămâie are un gust aromat de citrice. Pe lângă asta, este bogată în proteine și grăsimi sănătoase.

Stafidele mixate cu sucul de lămâie dau un sirop dulce-acrișor, care înlocuiesc zahărul.

Grăsimile din această tartă provin din ingredientele oleaginoase – semințele și migdalele.

Rețete similare

Prăjitură sănătoasă de post, din mere și unt de arahide (fără zahăr sau ulei)

Tartă fără zahăr, cu cremă de curmale (rețetă + beneficii)

Tartă de ciocolată cu avocado, fără coacere (rețetă video)

Sugestii

Semințele de in pot fi înlocuite cu semințe de chia măcinate. Ambele pot fi folosite ca înlocuitor de ou. Textura lor gelatinoasă se comportă precum albușul.

Migdalele pot fi înlocuite cu arahide, nuci, fistic sau caju. Puteți de asemenea folosi direct făină de migdale sau nuci.

În loc de stafide puteți folosi curmale sau merișoare.

Dacă pregătiți tarta pentru persoane care obișnuiesc să mănânce deserturi mai dulci, puteți adăuga 1-2 linguri de zahăr de cocos sau alt îndulcitor natural.

Informații nutriționale

O porție, adică o felie din această tartă conține:

  • 151 de calorii
  • 22 g de carbohidrați
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
  • 7 g de grăsimi (din care 1 g de grăsime saturată)
  • 13 g de zahăr
  • 69 mg de sodiu

O lingură de semințe de in conțin 1,8 g de acizi grași Omega-3.

Sursă articol: Nest & Glow, 4-Ingredient lemon cake – Gluten free & vegan recipe: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/4-ingredient-lemon-cake

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.