Prăjitură sănătoasă de post, din mere și unt de arahide (fără zahăr sau ulei)

Am descoperit o prăjitură sănătoasă de post, din mere și unt de arahide. Se face foarte ușor și repede, din ingrediente minime.

Spre deosebire de prăjiturile clasice, această rețetă nu conține făină de grâu, nici ulei sau alte grăsimi. Nu are nici măcar zahăr adăugat. Din acest motiv trebuie să folosiți mere dulci, nu acre.

Prajitura de post cu mere si unt de arahide

Prajitura de post cu mere si unt de arahide

Este un desert dietetic și totodată foarte hrănitor. Atât ovăzul, cât și merele sunt bogate în fibre, care mențin senzația de sațietate mai mult timp.

Un aspect inedit al acestei prăjituri este că merele se folosesc în diferite forme: fierte și pasate, rase pe răzătoare și tăiate felii.

Piureul de mere fiert are rolul de a înlocui uleiul sau alte grăsimi în rețetă.

Citește și – Prăjitură cu mere și morcov, fără zahăr și fără coacere

Prăjitură de post cu mere – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de fulgi de ovăz măcinați (sau făină de ovăz)
  • 90 g de fulgi de ovăz întregi
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 lingurițe de pudră de scorțișoară
  • 255 g de mere fierte pasate (piure de mere)
  • 150 g de mere rase
  • 1 măr tăiat felii
  • 170 g de miere
  • 85 g de unt de arahide

Mod de preparare

Preparați mai întâi piureul de mere. Curățați merele și tăiați-le cubulețe. Puneți-le la fiert într-o cratiță. Când s-au înmuiat, pasați-le cu un blender vertical pentru a obține un piure fin.

Amestecați cu un tel într-un bol ingredientele uscate: fulgii de ovăz măcinați, fulgii de ovăz întregi, praful de copt și scorțișoara.

Într-un bol separat, puneți piureul de mere obținut mai sus. Adăugați mierea și untul de arahide pe care l-ați încălzit în prealabil pentru a se înmuia și a-l putea amesteca mai ușor.

Amestecați și adăugați merele rase.

Transferați apoi amestecul de ingrediente uscate peste amestecul de ingrediente lichide și amestecați ușor.

Tapetați o tavă/formă pătrată sau dreptunghiulară (mică) cu hârtie de copt și puneți jumătate din compoziție.

Presați aluatul cu dosul lingurii sau cu o paletă pentru a-l nivela la suprafață.

Așezați deasupra mărul tăiat felii, acoperind toată suprafața.

Adăugați restul de aluat cu o lingură din loc în loc, apoi presați cu lingura ușor, pentru a nu mișca feliile de măr din loc.

Citește și – Prăjitură cu mere fără zahăr

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.

Verificați textura feliilor de măr din centru cu o furculiță. Dacă le vreți mai moi, lăsați prăjitura mai mult.

Lăsați prăjitura să se răcească de tot înainte de a o porționa pentru a nu se sfărâma.

O puteți tăia în formă de pătrățele sau batoane.

Autorul recomandă ca după ce tăiați prăjitura, să o glazurați în fir subțire cu un amestec din unt de arahide topit cu ulei de cocos și puțină scorțișoară.

Citește și – Prăjitură de post cu mere și cacao

Surse articol: How to cook smarter, Healthy Apple Peanut Butter Oatmeal Bars: https://www.youtube.com/watch?v=fC-qvwuWxAo

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.