Tartă cu MERE, fără zahăr – rețetă de post

Această tartă este dietetică și totodată sățioasă. Nu conține zahăr, însă este suficient de aromată datorită merelor și scorțișoarei.

Se prepară foarte ușor acasă. Aveți nevoie de o oră pentru a o finaliza: 15 minute pentru pregătire și 45 de minute pentru coacerea în cuptor.

Tartă cu Mere Fără Zahăr, de Post

Tartă cu Mere Fără Zahăr, de Post

Tartă cu mere, de post – rețetă

Ingrediente uscate

• 2 căni de făină
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• ¼ linguriță de sare de mare

Ingrediente lichide/umede

• 4 mere mari
• 1 cană de curmale
• 180 ml de lapte de soia, orez sau migdale
• 80 ml de ulei de cocos lichid
• 60 ml de apă fierbinte
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 linguriță de oțet de mere

Preparare

Aprindeți cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungeți o tavă/formă rotundă cu diametrul de 24 cm cu puțin ulei.

Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor are 250 ml. Puneți curmalele într-un bol și turnați peste ele apa fierbinte. Lăsați-le la înmuiat până pregătiți restul ingredientelor.

Într-un bol mare, adăugați ingredientele uscate prin cernere și amestecați-le. Pentru ca tarta să fie mai sănătoasă și mai hrănitoare, puteți folosi un amestec de mai multe tipuri de făină: integrală, de secară, de migdale, de hrișcă, de orez, de ovăz.

Luați 2 mere și dați-le prin răzătoare. Tăiați celelalte 2 mere feliuțe subțiri și puneți-le deoparte pe o farfurie.

Mixați ingredientele umede în blender, inclusiv curmalele și apa în care au fost lăsate la înmuiat, până obțineți o pastă fină și omogenă. Adăugați merele rase și amestecați.

Turnați această compoziție umedă peste ingredientele uscate. Amestecați ușor, cu o lingură de lemn, până la omogenizare. Turnați blatul în tavă și nivelați cu o spatulă sau cu dosul unei linguri.

Decorați toată suprafața blatului cu feliuțele de mere, aranjându-le precum petalele unei flori. Presărați peste mere puțină pudră de scorțișoară și introduceți tava în cuptorul încins. Printre feliuțele de mere se pot adăuga și alte fructe, precum stafide, afine uscate sau nuci.

Lăsați tarta să se coacă aproximativ 40-45 de minute. Este gata când scobitoarea iese uscată din prăjitură.

Lăsați tarta în tavă să se răcorească preț de 10 minute, apoi scoateți-o cu grijă și lăsați-o pe un grătar. Se poate servi caldă, sau se poate lăsa să se răcească de tot, pentru a o putea porționa mai ușor. Se taie ca pe tort.

Dacă vreți ca tarta să fie mai dulce, puteți adăuga câteva linguri de zahăr brut în compoziție, sau o puteți servi la urmă cu puțină miere pe deasupra.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.