TARTĂ de post cu MERE și NUCI, fără coacere

Această tartă este o alternativă mult mai sănătoasă la rețeta clasică de tartă sau plăcintă cu mere. Nu conține făină albă, zahăr, lapte sau ouă. Nici măcar nu necesită coacere.

Este o idee minunată pentru zilele de post, și pentru iubitorii de deserturi raw-vegan. Tarta este foarte hrănitoare și sățioasă, și ține de foame.

Tartă cu Mere și Nuci

Tartă de mere, fără coacere – rețetă

Ingredientele sunt pentru o formă/tavă rotundă de 22 cm.

Ingrediente blat

• 2 căni de nuci
• ½ cană de migdale măcinate (sau tot nuci)
• 1 cană de curmale fără sâmburi (înmuiate în apă 1-2 ore)
• 2-3 linguri de semințe de in măcinate
• opțional: 2-3 linguri de miere
• opțional: 1 lingură de pudră de roșcove sau cacao

Ingrediente umplutură

• 5 mere
• ½ portocală
• ½ cană de curmale fără sâmburi (înmuiate în apă 1-2 ore)
• 1 linguriță de scorțișoară

Preparare

Blatul: Puneți nucile și migdalele măcinate în robotul de bucătărie cu lama S. Mixați până când nucile se mărunțesc și obțineți o compoziție texturată. Adăugați curmalele și mierea de albine. Mai mixați câteva secunde, până când totul se transformă într-o compoziție lipicioasă.

Transferați compoziția într-un bol, modelați-o sub forma unui salam și împărțiți-o în două părți egale.

_____________________________________________________________________________________________________

Așezarea blatului: Tapetați o tavă rotundă sau o formă detașabilă cu folie de plastic, pentru a putea scoate mai ușor tarta din formă. Întindeți o bucată de aluat în formă și presați cu degetele până acoperă toată suprafața, acoperind inclusiv pereții tăvii.

Pentru a obține o suprafața mai uniformă, puteți presa compoziția cu fundul unei linguri. Puneți tava în congelator până pregătiți umplutura.

_____________________________________________________________________________________________________

Umplutura: Puneți un măr (decojit) în blender/robot și jumătate de portocală (decojită), curmalele, scorțișoara și mixați până rezultă o compoziție fină.

Decojiți restul merelor (4), tăiați-le în patru, îndepărtați cotoarele și apoi tăiați fiecare bucată feliuțe subțiri.

_____________________________________________________________________________________________________

Asamblarea tartei: Scoateți tava din congelator și așezați un strat de felii de mere peste blat. Întindeți deasupra lor un strat subțire de cremă, apoi așezați încă un rând de felii de mere. Acoperiți cu cremă, și din nou așezați felii de mere. Procesați așa până terminați toate merele, sau până când obțineți 3-4 straturi de mere.

La final, acoperiți tarta cu restul de aluat (cealaltă bucată). Presați ușor cu degetele compoziția, pentru a se lipi bine.

_____________________________________________________________________________________________________

Introduceți tarta în frigider și lăsați-o să stea câteva ore, sau peste noapte. Veți aveți nevoie de ajutor pentru a scoate tarta din formă. Cineva trebuie să țină tava în timp ce scoateți folia.

Nu este obligatoriu să o scoateți din formă. O puteți tăia direct în tavă. Păstrați restul în frigider.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.