Chec fraged cu ovăz și lămâie – fără zahăr

Această rețetă de chec fraged cu ovăz și lămâie este potrivită pentru orice moment al zilei.

Se face foarte ușor. Trebuie doar să amestecați ingredientele și să coaceți compoziția în cuptor.

Chec cu lamaie

Imagine sugestiva: Chec cu lamaie: kawaiikiri

Checul este răcoritor dar și sățios în același timp.

Furnizează proteine și grăsimi, ceea ce îl face potrivit pentru o masă hrănitoare.

Chec cu ovăz și lămâie – rețetă

Ingrediente

• 150 g de fulgi de ovăz măcinați (sau făină de ovăz) / 150 g oat flour
• 125 g de făină integrală de grâu speltă / 125 g spelt heat flour
• 2 linguri de unt topit / 2 tablespoons melted butter
• 120 g de iaurt grecesc / 120 g greek yogurt
• 65 g de sos sau piure de mere / 65 g apple sauce
• 120 ml de sirop de arțar, sirop de agave sau miere / 120 ml agave or maple syrup or honey
• 3 ouă mari / 3 large eggs
• 60 ml de suc de lămâie / 60 ml lemon juice
• 1 lingură de coajă de lămâie rasă / 1 tablespoon lemon zest
• ½ linguriță de praf de copt / ½ teaspoon baking powder
• ½ linguriță de bicarbonat de copt / ½ teaspoon baking powder
• ½ linguriță de sare / ½ teaspoon salt
• opțional: 2 linguri de semințe de mac / optional: 2 teaspoons poppy seeds

Mod de preparare

Amestecați mai întâi ingredientele uscate într-un bol: fulgii de ovăz măcinați, făina din grâu speltă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Într-un vas separat, combinați ingredientele umede: sosul de mere, untul topit, siropul sau mierea.

Ouăle se adaugă pe rând, amestecând bine cu telul.

Incorporați apoi sucul și coaja de lămâie și iaurtul.

Turnați amestecul uscat peste amestecul lichid.

Incorporați ușor cu lingura.

Dacă doriți, puteți adăuga și 2 linguri de semințe de mac.

Tapetați tava de chec cu hârtie de copt.

Turnați compoziția în tavă. Nivelați deasupra.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius.

Checul trebuie să stea în cuptor aproape o oră.

Verificați-l după 50 de minute.

Lăsați-l să stea în tavă 10 minute, apoi îl puteți scoate.

Desprindeți foaia de copt.

Tăiați-l după ce s-a răcit complet pentru a obține felii compacte, nesfărâmicioase.

Autorul recomandă celor care preferă un gust mai dulce să ungă checul pe deasupra după ce s-a răcit cu un amestec de suc de lămâie și miere.

Checul cu ovăz și lămâie este fraged, umed și super-aromat.

Are un gust plăcut de lămâie. Este plin de prospețime și ușor.

Îl puteți servi la masa de dimineață alături de o ceașcă de iaurt sau lapte, sau ca desert.

Healthy lemon loaf with oats – recipe in english

First, mix the dry ingredients in a bowl: the two types of flour, the baking powder, the baking soda and the salt.

Combine the wet ingredients in a separate bowl.

Add the dry mix into the wet mix and stir to combine.

Pour the batter in a loaf pan lined with parchment paper.

Smoothe the top with a spoon.

Place the pan in the preheated oven at 170 C / 350 F.

The cake needs to sit in the oven for about an hour.

Leave it to cool completely before you slice it.

If you want an extra sweet taste, brush the loaf on top with a syrup made from lemon juice and honey.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de chec făcut în casă:

Chec keto fără zahăr și făină pentru diabetici și slăbit (gata în 3 minute!)
Chec fără zahăr și făină de grâu (keto) – un deliciu dietetic și sănătos!
Chec cu banane și nuci, fără zahăr
Chec dietetic, din orez crud, fără făină

Informații nutriționale

O felie din acest chec (120 g) are:

→ 157 de calorii
→ 4,2 g de grăsimi
→ 25,1 g de carbohidrați
→ 5,3 g de proteine

Sursă articol: How to cook smarter, Easy lemon loaf that stays moist for days: https://www.youtube.com/watch?v=zPAC4L5dzC0&ab_channel=HowToCookSmarter

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.