Fursecuri rapide din banane și fulgi de ovăz – fără zahăr, făină sau ulei

Dacă aveți copii mici care cer tot timpul ceva dulce sau ceva de roințăit, preparați pentru ei aceste fursecuri sănătoase!

Se fac din 2 banane și 1 cană de ovăz. Puteți adăuga și alte fructe în compoziție, precum merișoare uscate, stafide sau afine uscate.

Fursecuri din banane si fulgi de ovaz

Imagine sugestiva: Fursecuri din banane si fulgi de ovaz: Varchar N

Nu doar cei mici vor fi încântați de rezultat, ci și adulții deopotrivă.

Nu conțin zahăr, nici ulei. Sunt adecvate pentru dieta celor care suferă de intoleranțe sau sensibilități alimentare.

Nu au gluten, lactoză sau alte ingrediente care pot declanșa alergii.

Le pot consuma fără rezerve și cei care au probleme cu greutatea corporală sau diabet.

Bananele trebuie să fie coapte bine, pentru a da fursecurilor o dulceață cât mai pronunțată.

Fursecuri din banane și ovăz – rețetă

Nr. de porții: 12 fursecuri

Ingrediente

• 2 banane
• 1 cană de fulgi de ovăz
• ¼ cană de merișoare uscate

Mod de preparare

Decojiți bananele, rupeți-le bucăți și pasați-le cu furculița până se fac piure.

Sau le puteți pasa cu blenderul.

Adăugați peste ele fulgii de ovăz și merișoarele tocate bucăți mai mici. În loc de merișoare uscate, puteți folosi bucăți de nuci, migdale sau alune, bucăți de ciocolată ori fulgi de cocos.

Amestecați bine cu o lingură. Compoziția trebuie să fie groasă și lipicioasă.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic și lăsați-o să stea 10-20 de minute.

Cluați câte 1 lingură din compoziție și puneți-o în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Aplatizați ușor biluțele cu dosul lingurii, dându-le o formă de fursec, cât mai simetrică.

Pentru a obține biscuiți cu un aspect rotund, folosiți cupa de înghețată.

Fursecuri din banane si ovaz

Fursecuri din banane si ovaz: Varchar N

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius.

Fursecurile din banane și fulgi de ovăz se coc foarte repede deoarece nu conțin făină, nici alți agenți de creștere.

Sunt gata în circa 15 minute. Supravegheați-i să nu se ardă.

Fulgii de ovăz și bananele dau fursecurilor o textură moale, fragedă.

Trebuie mestecați bine, de aceea sunt foarte sățioși, dar și hrănitori.

Bananele furnizează vitamine și minerale, iar ovăzul fibre.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr și gluten:

Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)
Fursecuri din fulgi de ovăz, banană și măr – fără zahăr, gluten sau ulei
Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)

Sursă articol: Cooking Everyday, 2 banane și 1 cană de ovăz: https://www.youtube.com/watch?v=ljmRaFwBvDQ&ab_channel=CookingEveryday

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.