Brioșe cu iaurt și cocos – fără zahăr, făină sau ulei! Aveți deja ingredientele să le faceți acum!

Aceasta este una din cele mai simple rețete de brioșe pe care nu o veți găsi în cărțile tradiționale de bucate.

Este o rețetă modernă, adaptată la generația de astăzi, care se confruntă cu afecțiuni metabolice și intoleranțe alimentare.

Briose cu iaurt si cocos fara zahar si faina

Imagine cu titlu informativ: Briose cu iaurt si cocos fara zahar si faina

Aceste brioșe nu conțin zahăr, făină sau alte cereale. Nu au nici măcar ulei. Le recomand persoanelor care au intoleranță la gluten și celor care au exclus zahărul din alimentație.

Pot fi servite ocazional și de diabetici. Rețeta poate fi inclusă și în dieta ketogenică sau în dietele cu un conținut redus de carbohidrați și fără zahăr.

  Cumpără de aici amestec de făină keto pentru brioșe 

Amestec de faina keto pentru briose

Dacă urmați dieta keto, aceste brioșe sunt un desert ideal pentru slăbit.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe fără zahăr și gluten – rețetă pentru diabet, dieta ketogenică și slăbit
Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete
Brioșe de ciocolată vegane, fără zahăr – nimeni nu va ști că ai pus și dovlecei în ele!
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao

Brioșe cu iaurt fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 2 ouă
• 5 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 125 g de iaurt
• 100 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 1 linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol încăpător. Adăugați eritritolul și bateți cu telul până rezultă o spumă albicioasă. Puteți folosi mixerul dacă vreți.

Adăugați iaurtul și omogenizați. Incorporați apoi fulgii de cocos și praful de copt. Amestecați ușor cu o lingură. Gustați dacă este suficient de dulce. De obicei, 1 lingură de zahăr echivalează cu 1 1/2 linguri de eritritol.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Distribuiți compoziția în formele de brioșe. Veți obține circa 6 brioșe. Puteți folosi o tavă specială pentru brioșe (cu forme din silicon).

 Cumpără tavă cu forme de brioșe 

Tava de briose cu forme din silicon

Dați brioșele în cuptor pentru 25 de minute. Sunt gata când s-au rumenit deasupra și scobitoarea iese curată din mijloc.

Brioșele sunt deosebit de pufoase, fragede și aromate.

Note și sugestii

Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi un iaurt vegetal, precum iaurt de cocos sau iaurt de soia. Merge și crema de cocos.

Puteți schimba gustul acestor brioșe folosind diverse arome: vanilie, rom, portocală, lămâie.

De asemenea, în compoziție se pot adăuga și unele fructe, precum stafide, curmale tocate, merișoare, nuci sau afine uscate.

Dacă nu aveți forme de brioșe în casă, compoziția se poate pune într-o tavă / formă mică rotundă sau pătrată. Veți obține astfel o mică prăjitură care se taie pătrate.

Sursă rețetă: Las Recetas & Trucos de Anna: https://www.youtube.com/watch?v=k778UZuW6Ak&ab_channel=JustinLazar

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.