Brioșe fără gluten și fără zahăr – 7 rețete simple, pe care să le notezi în caietul cu rețete

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete fără gluten, în special prăjituri și dulciuri fără gluten.

Dacă aveți această intoleranță la grâu, proteinele din grâu sau la alte cereale, este important să aveți o colecție de rețete pe care vă puteți baza.

Briose fara gluten - 7 retete

Imagine cu titlu informativ: Briose fara gluten – 7 retete

Făina fără gluten – nu toate mărcile sunt sănătoase

În primul rând, trebuie să știți cu ce puteți înlocui făina de grâu. Ce tipuri de făină fără gluten sunt disponibile și care sunt cele mai bune alegeri.

În comerț există amestecuri sau mix-uri de făină fără gluten care nu sunt tocmai sănătoase. Nici mărcile cele mai faimoase nu promit o etichetă curată. În schimb, sunt foarte scumpe și conțin ingrediente îndoielnice sau de nedorit într-o dietă sănătoasă.

Citiți eticheta și nu cumpărați orice! Vă dau exemplu de un mix de făină fără gluten pentru pâine, pizza și tarte, care are eticheta curată, de la Spielberger:

Faina fara gluten pentru paine, pizza, tarte

Cumpara faina fara gluten pentru paine, pizza, tarte

Dacă mâncați fără gluten, nu înseamnă că trebuie să faceți compromisuri. Din fericire, avem autori de rețete foarte creativi, care au descoperit noi moduri de a recrea rețetele tradiționale, fără făină deloc.

Astfel nu trebuie să folosiți niciun fel de înlocuitori. Am publicat deja câteva rețete de acest fel pe site. Scrieți „dieta fără gluten”, sau „fără făină de grâu” în bara de căutare de pe site și veți găsi numeroase rețete din care puteți alege.

Revenind la rețetele de brioșe fără gluten, am selectat pentru acest articol câteva din cele mai reușite. Au doar câteva ingrediente și sunt foarte ușor de preparat. Pot fi incluse în orice dietă sănătoasă. Mai ales că multe din ele nu au nici zahăr în compoziție.

Mix faina fara gluten cu drojdie

Mix faina fara gluten cu drojdie pentru paine, pizza, prajituri

7 rețete de brioșe fără gluten 

Le recomand celiacilor, diabeticilor, celor care au boli autoimune, inflamatorii sau dureri. Glutenul este o proteină pro-inflamatoare.

De aceea, dacă suferiți de aceste afecțiuni, exluderea glutenului din dietă vă va ameliora starea de sănătate.

1. Brioșe „magice” fără zahăr, gluten și ulei

Aceste brioșe pot fi numite magice deoarece nu conțin multe din ingredientele tradiționale, și totuși rezultatul este foarte bun. Se prepară din ouă, iaurt și cacao.

Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao

2. Brioșe cu mascarpone

Aceste brioșe sunt deosebite deoarece au în compoziție mascarpone. Se prepară cu făină de migdale și sunt delicioase.

Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați

3. Brioșe de cacao și curmale

Aceste brioșe nu au niciun tip de făină în compoziție. Pare incredibil, dar ouăle și pudra de cacao se leagă foarte bine. Curmalele au atât rol de îndulcitor, cât și de hidratare a aluatului.

Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

4. Brioșe de ciocolată cu quinoa

O rețetă mai inedită de brioșe este aceasta, cu semințe de quinoa. Nu trebuie să fierbeți quinoa, ci să o lăsați la înmuiat peste noapte. Modul de preparare este foarte simplu.

Brioșe de ciocolată din quinoa – fără niciun gram de făină!

5. Brioșe din hrișcă și mere

O altă rețetă de brioșe non-convenționale este aceasta, din hrișcă și mere. Sunt delicioase și potrivite chiar și pentru copii.

Brioșe din hrișcă și mere – fără gluten și zahăr

6. Brioșe din brânză și cocos

O rețetă din 5 ingrediente, fără zahăr, făină de grâu sau ulei. Brioșele se fac din ouă, brânză și făină de cocos.

Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină

7. Brioșe din brânză de vaci și banane

O rețetă asemănătoare celei prezentate mai sus, dar fără niciun fel de făină. Brioșele conțin doar ouă, brânză de vaci și banane.

Brioșe fără gluten și fără zahăr – doar 3 ingrediente

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.