Brioșe fără zahăr și gluten – rețetă pentru diabet, dieta ketogenică și slăbit
Deserturile pot fi și gustoase și sănătoase în același timp, dacă folosim ingredientele adecvate.
În acest articol vă prezint o rețetă simplă de brioșe, care poate fi inclusă și în dieta celor care au care au diabet, țin cură de slăbire sau urmează dieta ketogenică (keto).
Cuprins
Ce este dieta ketogenică
Rețeta este bazată pe principiile dietei keto, care presupune un aport mare de grăsimi și valori minime de carbohidrați.
Această dietă ajută la slăbit doar în măsura în care consumul de carbohidrați este foarte mic. În rețete nu se folosește deloc zahăr.
Creșterea în greutate apare atunci când se combină la masă grăsimi cu carbohidrați și zahăr.
Brioșele se prepară dintr-un amestec de făină cu un conținut scăzut de carbohidrați: făină de cocos, fibre de bambus, făină de psyllium, făină de konjac și făină de migdale.
Cumpără de aici amestec de făină keto pentru brioșe
Mixul conține de asemenea praf de copt. Poate conține urme de alergeni, precum soia, gluten, nuci, alune, lapte sau ouă.
Vă recomand și amestecul de făină keto pentru clătite fără zahăr.
Brioșe fără zahăr și gluten – rețetă
Ingrediente
• 3 ouă
• 100 g de smântână
• 65 g de amestec keto pentru brioșe (vi-l recomand pe acesta fără zahăr și gluten)
• 50 g de unt topit
• 1 linguriță de coajă de lămâie sau portocale (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
Mod de preparare
Spargeți oule într-un bol. Introduceți mixerul și mixați-le până devin spumoase. Adăugați îndulcitorul, smântâna și esența de vanilie.
Mixați din nou. Incorporați treptat amestecul de făină, până rezultă o compoziție omogenă.
În cele din urmă se adaugă untul topit în prealabil la bain-marie și se mixează pentru ultima dată. Puteți gusta aluatul pentru a vedea dacă este suficient de dulce, sau dacă mai trebuie îndulcitor.
Compoziția se distribuie în forme de brioșe. Puteți folosi forme individuale de brioșe sau o tavă specială, cu orificii pentru brioșe.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Lăsați brioșele în cuptor pentru circa 40 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine în centru.
Brioșele se păstrează în caserole închise cu capac, la frigider.
Note și sugestii
Aluatul făcut după această rețetă, cu amestecul de făină sugerat poate fi folosit și la alte rețete, precum blat de tort sau prăjituri.
În brioșe se pot adăuga și alte ingrediente, pentru gust sau textură, precum nuci, migdale, dulceață fără zahăr, picături de ciocolată fără zahăr etc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe din fulgi de cocos și ouă – doar 2 ingrediente! Fără zahăr, făină, ulei!
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați
Sursă rețetă: Vegis: https://vegis.ro/alimentare-fainuri-tarate-grau/fit-food/130357-ketomix-pentru-briose-fara-zahar-adaugat-low-carb-260g/