Înghețată de cacao fără zahăr și lactate – rețetă de post
O înghețată foarte reușită ca gust și textură pe care o puteți face în casă este înghețata de cacao, din avocado, caju și curmale.
Se prepară foarte repede și este delicioasă! Nu conține zahăr rafinat sau alți îndulcitori scumpi. Nu conține lactate sau ouă. Poate fi servită inclusiv de persoanele cu intoleranțe alimentare.
Poate fi dată și copiilor, cu recomandarea să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob).
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Înghețată Magnum vegană – fără zahăr
Înghețată de ciocolată, 100% vegetală – fără zahăr
Înghețată de ciocolată fără zahăr, ouă sau lactate animale – desert sănătos
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)
Înghețată de cacao, fără zahăr și lactate
Ingrediente
- 1 avocado copt bine
- 65 g de caju
- 12 curmale
- 60 g de pudră de cacao
- 360 g de apă sau lapte vegetal
Mod preparare rețetă
- Nucile caju și curmalele se pun la înmuiat în apă rece peste noapte sau în apă fierbinte pentru 30 de minute.
- Puneți pulpa de avocado în vasul blenderului. Adăugați caju și curmalele înmuiate, scurse de apă. Puneți pudra de cacao, apa sau laptele vegetal.
- Mixați până când ingredientele se macină complet și rezultă o compoziție fină, fără bucăți de fruct.
- Transferați compoziția într-o caserolă și nivelați. Puneți capacul și dați-o în congelator pentru câteva ore. Verificați consistența după 4 ore. Dacă vă place înghețata mai fermă, lăsați-o mai mult timp la congelat.