Mâncărică de dovlecei de post – cu roșii și ardei

O rețetă delicioasă de vară este mâncarea de dovlecei de post, cu roșii, ardei, mărar, usturoi. În unele locuri i se mai spune „dovlecei scăzuți”.

Poate fi făcută cu diverse legume. Dacă nu aveți ardei copți, puteți folosi ardei cruzi. Cei copți dau mai multă aromă și savoare. 

Mâncărică de dovlecei de post - cu roșii și ardei

Mâncărică de dovlecei de post – cu roșii și ardei

De asemenea, dacă puneți cozi de ceapă verde, mâncărica va ieși mult mai gustoasă. Cozile de ceapă verde pot fi păstrate în congelator și folosite pe parcursul anului la diferite mâncăruri gătite. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați:

Ai mulți dovlecei în frigider? Fă o tartă delicioasă de dovlecei, brânză și roșii
Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci
Ciorbă de dovlecei, dreasă cu ou și iaurt
Dovlecei căliți, cu sos de usturoi – cea mai simplă și gustoasă mâncare arăbească de vară
Mâncărică reconfortantă de dovlecei – ca la mama acasă

Tocanita de dovlecei

Tocanita de dovlecei

Mancarica de dovlecei

Mancarica de dovlecei

Tocanita de dovlecei

Mâncărică scăzută de dovlecei de post - rețetă

Categorie Main Course, Side Dish

Ingrediente
  

  • 2 dovlecei mari
  • 250 g de ardei kapia copți
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 1 mână de cozi de ceapă verde
  • 1 roșie mare
  • 2 linguri de ulei
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper, condimente după gust
  • mărar, pătrunjel

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați ceapa și morcovul. Ceapa uscată și cozile de ceapă verde se toacă mărunt. Morcovul se dă prin răzătoare, iar ardeii copți se taie mărunt.
  • Cele două tipuri de ceapă se pun la călit cu sare într-o cratiță cu ulei.
  • Când ceapa albă a devenit transparentă, adăugați morcovul și ardeii copți. Amestecați și căliți pentru 5-7 minute.
  • Între timp, spălați, curățați și tăiați dovleceii cubulețe mici.
  • Adăugați dovlecelul în cratiță și amestecați.
  • Acoperiți cratița cu capacul și fierbeți înăbușit la foc potrivit circa un sfert de oră. Amestecați ocazional. Dovleceii lasă multă zeamă, însă dacă este nevoie, adăugați puțină apă.
  • Roșia se spală bine, apoi se toacă cubulețe și se pune în mâncărică. Asezonați cu sare și piper, după gust și amestecați ușor.
  • Lăsați mâncarea să fiarbă în continuare, până când legumele sunt înmoaie complet. Dacă este încă multă zeamă în cratiță, fierbeți câteva minute fără capac. Mâncarea trebuie să fie scăzută, sau după placul fiecăruia.
  • După ce stingeți focul, adăugați usturoiul și verdeața tocate mărunt. Amestecați bine și puneți capacul. Lăsați la „infuzat" 10 minute, apoi puteți servi mâncărica.

Notă

Mâncărica de dovlecei poate fi servită ca atare, sau poate fi pusă în borcane, pentru păstrare, ca o tocăniță. 
Se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, care se închid ermetic. Se acoperă cu prosoape și se lasă la răcit la temperatura camerei. 
Sursă rețetă: Haniteria.ro, Mâncare de dovlecei cu ardei și mărar: https://haniteria.ro/2020/08/05/mancare-de-dovlecei-cu-ardei-si-marar/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.