Acest năut la cuptor cu orez și turmeric ste o mâncare excelentă pentru postitori și vegani. Se prepară direct în tava care merge la cuptor, ceea ce înseamnă mai puține vase de spălat. Năutul la cuptor cu orez are o […]

Acest năut la cuptor cu orez și turmeric ste o mâncare excelentă pentru postitori și vegani. Se prepară direct în tava care merge la cuptor, ceea ce înseamnă mai puține vase de spălat. Năutul la cuptor cu orez are o […]
Această rețetă de meze din dovlecei și morcovi este specifică Orientului Mijlociu, Balcanior și zonei mediteraneene. Se prepară destul de simplu și este absolut delicioasă. Este practic o salată cremoasă care poate fi servită ca aperitiv sau fel principal. Rețeta […]
Acest sote de spanac, cartofi și usturoi va fi o surpriză plăcută pentru mulți dintre voi, dacă îl veți încerca. Este un preparat de post foarte gustos, de care se vor bucura atât cei mari, cât și cei mici. Poate […]
Gătitul de post poate fi o adevărată provocare pentru unele familii. Un ghid sau o carte de bucate bună poate fi de un real ajutor în acest sens. Mai jos veți găsi o idee de rețetă de post care este […]
Lintea roșie este delicioasă în orice formă am prepara-o: supe, tocănițe, paste tartinabile. Ba încă poate fi folosită și în rețete mai inedite, precum pâine sau lipii, la care se folosește în stare crudă și dată prin blender. Rețeta de […]
Ardeii copți sunt vedeta sezonului rece. Gospodinele nu ratează ocazia să pună aceste legume pentru iarnă, fie în congelator, fie în oțet, fie să îi conserve sub formă de zacuscă. Din ardeii copți ies mâncăruri absolut delicioase. În acest articol […]
Leguminoasele sunt delicioase atunci când le gătim în sos de roșii, cu ceapă și mirodenii. Năutul în sos de roșii este în mod deosebit savurat cu plăcere chiar și de cei care nu prea agreează acest aliment. Mâncarea are un […]
Acești cârnăciori vegani sunt făcuți din ingrediente sănătoase și nutritive. Nu conțin gluten, făină sau seitan. Se prepară din ciuperci, fasole și tofu – 3 surse de proteină de înaltă calitate. Sunt aromați și au o textură reușită. Îi puteți […]
O rețetă delicioasă de vară este mâncarea de dovlecei de post, cu roșii, ardei, mărar, usturoi. În unele locuri i se mai spune „dovlecei scăzuți”. Poate fi făcută cu diverse legume. Dacă nu aveți ardei copți, puteți folosi ardei cruzi. […]
Această salată de vinete, ardei și roșii se face din legume coapte, după o rețetă din Azerbaijan. Se numește Mangal. Este un preparat favorit în bucătăria azeră. Legumele se coc pe mangal – un tip de gril caucazian (de unde […]
Postul este, prin excelență, un regim alimentar slab caloric. Posturile din cursul anului ar trebui să ofere organismului o pauză de la mâncărurile multe din grele. Cu toate acestea, în loc să se curețe de toxine și să slăbească, mulți […]
Fasolea bătută este o mâncare de post foarte bună. Este hrănitoare și satisfăcătoare. Ține de foame câteva ore bune. Poate fi prepată în diverse moduri. Eu am optat pentru o versiune mai dietetică, fără ceapă prăjită în ulei. Am folosit […]
Cartofii țărănești cu ceapă și usturoi sunt un preparat foarte răspândit la noi. Multora le stârnesc amintiri frumoase din copilărie, când părinții sau bunici le făceau această mâncare simplă și totuși atât de gustoasă! Acest fel de mâncare poate fi […]
Este un lucru îmbucurător că românii respectă posturile rânduite de Biserică. Statisticile arată că 7 din 10 români țin posturile din cursul anului. Ceea ce îi îngrijorează pe experții în sănătate este alimentația nesănătoasă din timpul postului. Ce înseamnă postul […]
Această rețetă de chiftele de post cu spanac și fasole este simplă și totuși foarte reușită. Ingredientele sunt ușor de procurat și fac o pereche bună. Chifteluțele nu se prăjesc în ulei, ci se coc în cuptor. Rețeta este propusă […]