Mini-prăjitură din iaurt și măr – fără zahăr, ulei sau gluten

Această mini-prăjitură din iaurt și măr se face foarte repede. Trebuie doar să amestecați ingredientele într-un bol și să îl puneți în airfryer (sau în cuptor).

Este un desert rapid și ușor, dar tototdată hrănitor. Conține proteine, fibre și grăsimi. Este suficient de sățios încât să poată fi consumat la micul-dejun sau la cină.

Prajitura din mar si iaurt fara zahar, faina, ulei

Prajitura din mar si iaurt fara zahar, faina, ulei

Poate fi oferit și copiilor (înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove). Nu conține zahăr, nici ulei sau făină de grâu. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care le puteți încerca:

Prăjitură din 3 ingrediente la airfryer – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei
Ai mere și iaurt? Fă această prăjitură sănătoasă – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei

Prajitura din mar si iaurt

Prajitura din mar si iaurt

Prajitura din mar si iaurt airfryer

Prajitura din mar si iaurt airfryer

Prajitura din mar si iaurt fara zahar

Prajitura din mar si iaurt fara zahar

Prajitura din mar si iaurt fara zahar si faina

Prajitura din mar si iaurt fara zahar si faina

Prajitura din mar si iaurt fara zahar si faina

Prajitura din mar si iaurt fara zahar si faina

Prajitura din mar si iaurt fara zahar si faina

Mini-prăjitură din iaurt și măr – fără zahăr și făină

Categorie Breakfast, Dessert
Servings 1

Ingrediente
  

  • 1 ou
  • 1 măr verde
  • 3-4 linguri de iaurt
  • 4 linguri de făină de cocos
  • 1 lingură de pudră de cacao sau roșcove
  • îndulcitor după gust (eritritol, xilitol, stevia, sirop de agave/arțar)

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți oul direct în vasul (termorezistent) în care veți coace prăjitura. Eu am folosit un bol mic de ceramică (Ramekin). Bateți-l bine cu furculița sau cu un tel mic.
  • Curățați mărul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-l peste oul bătut.
  • Adăgați iaurtul, pudra de cacao, făina de cocos și îndulcitorul.
  • Amestecați totul foarte bine cu telul sau cu o furculiță.
  • Decorați prăjitura cu felii de mere, dacă doriți.
  • Introduceți vasul în friteuză la 160 de grade Celsius pentru 20-30 de minute. Prăjitura trebuie să se coacă bine în centru. Verificați cu o scobitoare.

Notă

Așteptați să se răcească, apoi o puteți servi. Se mănâncă direct cu lingurița din bol. Dacă puneți hârtie de copt veți putea scoate prăjitura din formă. Eu nu am pus.
În cazul în care nu este foarte dulce, o puteți glazura pe deasupra cu puțină miere.
În această rețetă, este posibil să faceți unele modificări. Mărul poate fi înlocuit cu banană sau piersică.
Făina de cocos poate fi înlocuită cu fulgi de cocos (puneți mai mult, până se leagă compoziția), cu fulgi de ovăz măcinați sau făină de migdale.
Iaurtul poate fi înlocuit cu smântână sau cremă de brânză.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.