Mini-prăjitură din iaurt și măr – fără zahăr, ulei sau gluten
Această mini-prăjitură din iaurt și măr se face foarte repede. Trebuie doar să amestecați ingredientele într-un bol și să îl puneți în airfryer (sau în cuptor).
Este un desert rapid și ușor, dar tototdată hrănitor. Conține proteine, fibre și grăsimi. Este suficient de sățios încât să poată fi consumat la micul-dejun sau la cină.
Poate fi oferit și copiilor (înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove). Nu conține zahăr, nici ulei sau făină de grâu.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care le puteți încerca:
Prăjitură din 3 ingrediente la airfryer – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei
Ai mere și iaurt? Fă această prăjitură sănătoasă – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură cu brânză fără zahăr, făină, ulei – mai dietetică decât pasca
Prăjitură cu brânză, lămâie și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Mini-prăjitură din iaurt și măr – fără zahăr și făină
Ingrediente
- 1 ou
- 1 măr verde
- 3-4 linguri de iaurt
- 4 linguri de făină de cocos
- 1 lingură de pudră de cacao sau roșcove
- îndulcitor după gust (eritritol, xilitol, stevia, sirop de agave/arțar)
Mod preparare rețetă
- Spargeți oul direct în vasul (termorezistent) în care veți coace prăjitura. Eu am folosit un bol mic de ceramică (Ramekin). Bateți-l bine cu furculița sau cu un tel mic.
- Curățați mărul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-l peste oul bătut.
- Adăgați iaurtul, pudra de cacao, făina de cocos și îndulcitorul.
- Amestecați totul foarte bine cu telul sau cu o furculiță.
- Decorați prăjitura cu felii de mere, dacă doriți.
- Introduceți vasul în friteuză la 160 de grade Celsius pentru 20-30 de minute. Prăjitura trebuie să se coacă bine în centru. Verificați cu o scobitoare.