Ai mere și iaurt? Fă această prăjitură sănătoasă – fără zahăr, făină, ulei

Ai mere și iaurt în frigider și câteva ouă? Fă această prăjitură sănătoasă, în câteva minute! Nu conține zahăr, făină, nici măcar ulei.

Este un desert cât se poate de sănătos și hrănitor. Conține proteine, fibre și grăsimi. Poate fi folosit și pe post de mic-dejun sau prânz, dacă vă plac mesele dulci în general.

Prajitura din iaurt si mere - fara zahar, faina, ulei

Prajitura din iaurt si mere – fara zahar, faina, ulei

Vă va cuceri de la prima degustare, mai ales că se prepară atât de ușor!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte deserturi cu mere fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:

Ai 1 măr și 2 ouă? Fă aceste gogoși slab calorice! Fără zahăr, făină și ulei
Negresă din 3 ouă și 3 mere – fără zahăr, făină, ulei
Adio plăcinta cu foi! Prăjitură cu mere și iaurt, fără gluten, fără zahăr
Plăcintă cu mere fără gluten și zahăr

Budinca de mere si iaurt la cuptor

Budinca de mere si iaurt la cuptor

Prajitura din mere si iaurt

Prajitura din mere si iaurt

Prajitura mere iaurt - reteta

Prajitura mere iaurt – reteta

Prajitura din mere si iaurt

Prăjitură din mere și iaurt fără zahăr și făină - rețetă

Course Breakfast, Dessert
Servings 4

Ingredients
  

  • 3 mere
  • 3 ouă
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 10 picături de stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
  • 1 linguriță de vanilie (sau altă esență)
  • opțional: 2 linguri de amidon

Instructions
 

  • Curățați merele de coajă, înlăturați cotoarele și tăiați-le cuburi.
  • Puneți merele în vasul blenderului, împreună cu restul ingredientelor: ouăle, iaurtul și îndulcitorul. Eu am mai adăugat și puțin amidon, însă nu este obligatoriu.
  • Mixați toate ingredientele foarte bine, până când merele se pulverizează complet și rezultă o compoziție fină.
  • Ungeți o tavă/formă medie cu ulei sau unt și tapetați cu hârtie de copt. Turnați compoziția.
  • Coaceți prăjitura la 190 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Depinde însă de cuptorul fiecăruia. Prăjitura trebuie să fie închegată când o scoateți din cuptor.
  • Se lasă la răcorit minim jumătate de oră, apoi se scoate din tavă și se poate servi.

Notes

Dacă doriți puteți pune un măr tăiat felii la baza tăvii înainte de a turna compoziția. Astfel veți obține un decor frumos. Sau puteți pune în compoziție câteva cubulețe mici de mere, pentru textură.
Eu am folosit o tavă gen guguluf. Însă am uitat să o ung și prăjitura s-a prins. Când am vrut să o răstorn s-a cam dezmembrat, din cauza asta nu am mai multe poze.
Însă prăjitura este foarte bună la gust, vă recomand să o încercați. Seamănă cu crema de zahăr ars sau cu o budincă. Are o textură fragedă și cremoasă și o aromă dulce delicată. Vă va cuceri!
Sursă rețetă: Mommyqueenblog, Postre de manzana sin harina: https://www.instagram.com/p/C3TCdjqpgtg/?e=4af7c593-1e6a-463e-92f3-38f5c1060e56&g=5
 

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.