Sos bechamel de post, fără gluten – bogat în proteine

Cauți un sos bechamel de post? Ai ajuns unde trebuie. Rețeta de mai jos este foarte simplă, dar reușită.

Acest sos bechamel de post este chiar mai sănătos decât cel clasic, care se face cu lapte, unt și făină. 

Sos bechamel

Imagine cu titlu sugestiv: Sos bechamel

Nu conține făină de cereale, nici lactate animale. Este un preparat potrivit pentru dieta celor care au intoleranță sau alergie la gluten, lactoză, cazeină sau ou. 

În plus, este mai dietetic și totodată bogat în proteine. Ingredientul secret al acestui sos bechamel de post este făina de năut. Această făină este foarte versatilă. Din ea putem obține diverse preparate simple și sănătoase.

Sosul bechamel de post poate fi folosit la lasagna de post, la paste, la musaca de post, cartofi fierți, pizza etc.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu făină de năut pe care le puteți încerca:

Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Tartă vegană cu cartofi și ceapă roșie – fără gluten, fără ulei

Sos bechamel

Sos bechamel de post fără gluten, bogat în proteine

Categorie Side Dish

Ingrediente
  

  • 35 g de făină de năut
  • 25 g de ulei de măsline
  • 1/4 linguriță de sare
  • 260 g de apă clocotită

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți făina de năut într-o crăticioară sau într-un ibric. Adăugați uleiul și sarea. Amestecați bine cu un tel.
  • Puneți vasul pe aragaz la foc mic și gătiți pasta 2 minute, amestecând continuu.
  • Turnați apoi apa clocotită și omogenizați. Fierbeți la foc mic pentru 12-15 minute, amestecând constant. Trebuie să rezulte un sos gros și fin. Ajustați-i consistența, adăugând mai multă sau mai puțină apă.

Notă

Sosul bechamel se poate folosi imediat, sau se transferă într-un borcan de sticlă și se păstrează în frigider.
Sursă rețetă: Senzaebueno, Sai che la farina di ceci: https://www.instagram.com/p/C4qDM-VIubb/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.