Prăjitură la rece de post, din felii crocante de secară și cremă de ciocolată din stafide – fără zahăr și ulei

Un desert rapid, este această prăjiturică din felii crocante de secară și cremă de ciocolată din stafide.

Nu trebuie să aprindeți aragazul pentru a o pregăti. Se face la rece. Poate fi considerat un dulce sănătos și hrănitor, fiind realizat din ingrediente naturale.

Prajitura din felii de secara si crema de ciocolata

Prajitura din felii de secara si crema de ciocolata

Aveam în casă un pachet de felii crocante de secară și susan pe care m-am gândit să le ung cu ceva și să le suprapun. Am folosit o pastă de stafide amestecată cu pudră de roșcove și fulgi de cocos și am obținut o prăjitură în straturi.

Este ușor crocantă și foarte sățioasă. Nu îți trebuie mult ca să îți astâmperi pofta de dulce. Vă recomand să o încercați, mai ales că se prepară atât de rapid!

Felii de secară pe care le-am folosit (le-am luat de la Kaufland) conțin doar făină de secară (84%), semințe de susan (11%), apă și sare.

Felii crocante de secara

Felii crocante de secara

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de deserturi fără coacere, fără zahăr și ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Tort de morcov – fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără foc
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Negresă de post fără foc, fără zahăr, fără făină și ulei
Prăjitură de post fără foc, cu morcov și nuci

Felii crocante de secara

Felii crocante de secara

Prajitura cu felii de secara

Prajitura cu felii de secara

Prajitura din felii de secara

Prajitura din felii de secara

Felii de secara umplute cu ciocolata

Felii de secara umplute cu ciocolata

Prajitura din felii crocante de secara

Prajitura din felii crocante de secara

Prajitura din felii de secara

Prăjitură din felii crocante de secară și cremă de ciocolată

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 12 felii crocante de secară
  • 10 linguri de pastă de stafide
  • 2 linguri de pudră de roșcove
  • 4-5 linguri de fulgi de cocos
  • 1 linguriță de esență de rom

Mod preparare rețetă
 

  • Înmuiați puțin feliile de secară în apă sau lapte vegetal.
  • Pregătiți crema. Amestecați pasta de stafide într-un bol cu pudra de roșcove, fulgii de cocos și esența de rom. Trebuie să rezulte o cremă groasă. Dacă este prea groasă, mai puneți pastă de stafide. Dacă este prea subțire, mai adăugați fulgi de cocos.
  • Puneți o felie de secară pe o farfurie. Ungeți-o cu un strat generos de cremă de ciocolată. Așezați deasupra o altă felie de secară, apoi încă un strat de cremă. Continuați să alternați feliile cu cremă până rezultă o prăjitură cu 3 straturi.
  • Aceasta este pentru o porție. Continuați și cu restul de ingrediente. Le puteți așeza una lângă alta, într-o tavă.
  • Prăjiturile pot fi servite imediat, dar sunt mai bune după ce stau la frigider câteva ore sau peste noapte. A doua zi vor fi mult mai moi și aromate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.