NEGRESĂ de post fără foc, fără zahăr, fără făină și ulei

Mâncărurile realizate din ingrediente crude se apropie cel mai mult de alimentația naturală pe care ar trebui să o adoptăm pentru un stil de viață sănătos.

Adepții bucătăriei raw-vegane ne oferă o gamă variată de rețete pe care le putem încerca.

Negrese raw-vegan

Cei care au descoperit metoda de preparare la rece a deserturilor sunt cu totul încântați de rezultate. Pe lângă faptul că se prepară mult mai repede decât rețetele tradiționale, obținute din făină albă, zahăr rafinat, ulei, lactate sau ouă, deserturile raw-vegan sunt cu adevărat hrănitoare, sănătoase și totodată dietetice.

În acest articol puteți găsi o rețetă simplă de negrese, obținute doar din fructe. Sunt foarte dulci, deși nu conțin zahăr, aromate și sățioase.

_______________________________________________________________________________________________________

Negresă raw-vegan – rețetă

În loc de migdale puteți folosi nuci sau alune crude (nesărate). De asemenea, pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove. Aceasta din urmă nu conține cofeină și este mai potrivită pentru copii. Are un gust mai dulce și un conținut bogat în calciu, magneziu, fier și antioxidanți.

Ingrediente

• 500 g de curmale
• 1 cană de migdale măcinate
• ½ cană de cacao
• ½ linguriță de scorțișoară

Preparare

Mixați migdalele în robotul cu lama S până se fac pulbere. Mixați și curmalele, până se fac pastă.

Dacă nu aveți un robot sau un blender în casă, puteți folosi mașina de tocat carne.

Amestecați într-un bol făina de migdale cu pasta de curmale, pudra de cacao și de scorțișoară, până rezultă o compoziție omogenă ușor modelabilă. Dacă este prea moale, mai adăugați făină de migdale.

Întindeți coca obținută pe o tavă plată sau pe un tocător de lemn, într-un strat grosuț. O puteți de asemenea presa într-un vas cu pereții mai înalți.

Nivelați și introduceți vasul în frigider. Lăsați blatul să stea la rece 2 ore, pentru a se întări, apoi se poate porționa. Se taie de regulă pătrățele sau romburi.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mâncăm sănătos, Brownies Raw Vegane din 4 Ingrediente: http://mancamsanatos.ro/brownies-raw-vegane-din-4-ingredinete/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.