Trufe din semințe, miere și cacao – cel mai gustos și rapid desert sănătos

Am rămas impresionată de reușita acestor trufe din semințe. Nu doar mie mi-au plăcut, ci și cei care le-au gustat. Se prepară atât de ușor, încât nu aveți motive să nu le încercați. 

Este un desert rapid, hrănitor și sănătos, bogat în nutrienți. Nu conține zahăr, făină, ulei, sau alte ingrediente întâlnite în deserturile tradiționale.

Trufe din seminte, miere si cacao

Trufe din seminte, miere si cacao

Se face la rece, din ingrediente simple. Aveți nevoie doar de semințe de floarea-soarelui, miere și cacao.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care vă recomand să le încercați:

Trufe din avocado și cacao – desert sănătos și sățios, fără zahăr
Trufe de ciocolată din… năut – desert sănătos de post!
Trufe fără zahăr, din 2 ingrediente
Trufe de ciocolată – desert de post, sănătos, energizant

Trufe sanatoase

Trufe sanatoase

Trufe sanatoase din seminte

Trufe sanatoase din seminte

Trufe din seminte

Trufe din seminte

Trufe din seminte, miere si cacao

Trufe din seminte, miere si cacao

Trufe din seminte de floarea soarelui si miere

Trufe din seminte de floarea soarelui si miere

Trufe din seminte, miere si cacao

Trufe din semințe, miere și cacao - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 200 g de semințe de floarea-soarelui
  • 4 linguri de miere lichidă
  • 4 linguri de pudră de cacao sau roșcove
  • 1 linguriță esență de rom (sau altă aromă)

Mod preparare rețetă
 

  • Eu am folosit miez de semințe de floarea-soarelui crude, fără sare sau alte ingrediente. Le-am pus într-o tigaie cu pereții groși și le-am prăjit 2-3 minute. Am amestecat constant, ca să nu se ardă.
  • Semințele sunt gata când se rumenesc puțin. Se pun în vasul unui mini-tocător, robot sau blender și se mărunțesc. Eu nu le-am transformat în făină, pentru a o obține o textură mai crocantă.
  • Transferați semințele măcinate într-un bol. Adăugați pudra de cacao și amestecați bine.
  • Adăugați miere și esența și omogenizați compoziția. Eu am folosit miere de salcâm, care este destul de lichidă și fină. Dacă mierea voastră este cristalizată, va trebui să o topiți ca să redevină lichidă.
  • Compoziția pentru trufe trebuie să fie lipicioasă. Se ia câte o bucățică și se modelează cu degetele sunt formă de trufe. Mai întâi formați o bilă, apoi alungiți-o spre vârf. Dacă vi se pare prea obositor, puteți face biluțe în loc de trufe.
  • După ce ați terminat de modelat trufele, dați-le prin pudră de cacao sau roșcove. Eu am folosit pudră de roșcove deoarece este mai dulce decât cacaua.
  • Se pot servi imediat. După ce stau la rece se mai întăresc și devin de asemenea mai aromate și gustoase.

Notă

Semințele de floarea-soarelui pot fi înlocuite cu alt tip de semințe sau chiar oleaginoase, precum: semințe de dovleac, cânepă sau susan, nuci românești, migdale, alune, arahide sau caju. Acestea trebuie prăjite/rumenite înainte.  
Sursă rețetă: Edim S Mary,  ИНГРЕДИЕНТЫ: https://www.instagram.com/p/C4aEn3QM77i/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.