Trufe de CIOCOLATĂ – desert de post, sănătos, energizant

Copiii de azi au nevoie de dulciuri sănătoase, pe care părinții le pot prepara în casă cu puțină imaginație și disponibilitatea de a adopta obiceiuri alimentare noi.

Un exemplu în acest sens este rețeta prezentată mai jos, care poate servi pe post de desert sau chiar gustare sățioasă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Un mare avantaj este că nu necesită preparare termică.

Trufe de Ciocolată

Astfel de dulciuri nu trebuie desconsiderate doar pentru că sunt „de post”, sau vegetariene, așa cum se numesc acum. Din contră, ele ne apropie foarte mult de rețetele străvechi și de modul în care civilizațiile antice preparau deserturile, bazându-se pe ingrediente cât mai naturale și simple.

Grecii de pildă, foloseau fructe și miere de albine pentru prepararea bomboanelor și obțineau astfel un desert dulce dar totodată și foarte hrănitor.

Trufe de ciocolată, de post – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de curmale
• ½ cană de prune uscate
• 30 g de pudră de cacao neagră
• 30 g de fulgi de cocos
• 50 g de miez de nucă, alune sau migdale măcinate
• 20 g de semințe
• 1 lingură de miere

Preparare

În cazul în care curmalele au sâmburi, scoateți-i înainte de a folosi aceste fructe la rețetă. Puneți curmalele și prunele la hidratat într-un bol cu apă caldă (cât să le acopere). Lăsați-le circa 20 de minute, sau până când s-au înmuiat.

Scurgeți apoi apa (păstrând 1-2 linguri) și puneți fructele în vasul robotului cu lama S. Adăugați nuca de cocos, nuca măcinată, semințele și mierea. Se poate folosi un amestec de mai multe semințe (de chia, de floarea-soarelui, de dovleac, de cânepă etc).

Mixați până când rezultă o compoziție omogenă, cu o textură lipicioasă. Dacă este prea tare, mai adăugați puțină apă. Dacă este prea moale, mai adăugați puțină nucă de cocos.

Introduceți acest „aluat” în frigider și lăsați-l să stea circa jumătate de oră, pentru a se întări și a devein mai aromat. Modelați biluțe cu mâinile curate, iar la final tăvăliți-le prin pudră de cacao, nucă de cocos sau semințe.

În compoziție se pot adăuga și alte fructe, precum caise uscate, merișoare, smochine, banane etc. Dacă nu vă plac semințele, puteți renunța la ele.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.