Clătite integrale cu tărâțe de ovăz – rețetă de post, fără zahăr și ulei
Dacă vreți un dulce rapid, încercați aceste clătite integrale. Eu am folosit lapte de soia, apă minerală, făină integrală și tărâțe de ovăz.
Nu am pus zahăr, deoarece laptele era îndulcit. Ideal ar fi să optați pentru un lapte vegetal fără zahăr.
Nu am folosit nici ulei, pentru că tigaia antiaderentă pe care o am este nouă și nu se lipește de ea.
Clătitele au chiar un gust „integral”, adică sănătos. Le puteți servi în orice moment al zilei, inclusiv ca masă principală, datorită proteinelor și fibrelor din făina integrală și tărâțele de ovăz.
Sunt hrănitoare și sățioase, ușor digestive, datorită conținutului bogat în fibre.
Dacă aveți intoleranță la gluten, folosiți făină de hrișcă, făină de năut, făină de quinoa, orez sau făină de ovăz fără gluten. Dacă utolizați un lapte neîndulcit sau doar apă minerală simplă, adăugați puțină stevia, sau câteva curmale mixate în compoziție pentru a le îndulci.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite de post pe care vă recomand să le încercați:
Clătite din ovăz și banane – doar 3 ingrediente, fără zahăr și ulei
Clătite pufoase din hrișcă și apă minerală – rețetă fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite subțiri fără gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten sau ouă
Clătite integrale cu tărâțe de ovăz, fără zahăr și ulei
Ingrediente
- 450 ml de lapte vegetal
- 550 ml de apă minerală
- 350 g de făină integrală de grâu
- 50 g de tărâțe de ovăz
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de suc de lămâie sau oțet
- 1/4 linguriță de sare
- scorțișoară, după gust
- 1 linguriță de esență (vanilie, rom, portocală etc)
Mod preparare rețetă
- Amestecați laptele cu apa minerală într-un bol.
- Adăugați făina integrală trecută prin sită.
- Puneți esența și scorțișoara și omogenizați ușor compoziția cu un tel.
- Stingeți bicarbonatul de sodiu cu zeama de lămâie sau oțet și adăugați-l în compoziție. Omogenizați și lăsați la odihnit câteva minute.
- Încingeți o tigaie anti-aderentă și turnați un polonic de compoziție. Distribuiți pe toată suprafața înclinând tigaia pentru a obține un disc.
- Coaceți clătitele câte 1-2 minute pe fiecare parte. Desprindeți întâi marginile și apoi întoarceți-le, ajutându-vă de o paletă.
- În cazul în care tărâțele mai absorb lichid și compoziția devine prea groasă, mai adăugați câte puțină apă.
- Eu am făcut clătite subțirele și mi-au ieșit în jur de 17. Voi le puteți face mai groase sau mai subțiri, după preferință.