Clătite din ovăz și banane – doar 3 ingrediente, fără zahăr și ulei
Aceste clătite întrunesc toate condițiile pentru un desert sănătos, echilibrat și hrănitor. Se fac doar din 3 ingrediente: banane, ovăz și lapte vegetal. Puteți folosi lapte de migdale, cocos, soia sau orez.
Nu necesită ulei – nici în compoziție, nici la coacere – dacă aveți o tigaie anti-aderentă bună.
Nu conțin zahăr, nici alt îndulcitor decât bananele – care trebuie să fie coapte bine. Nu trebuie să folosiți alt tip de făină, decât fulgi de ovăz măcinați sub formă de pudră.
Ingrediente minime, preparare la blender! Ce îți poți dori mai mult de la un desert? Simplu, rapid, sănătos – cam așa pot fi descrise aceste clătite. Pe deasupra sunt și vegane, adică potrivite pentru cei care țin post sau au alergie la ou sau intoleranță la lactoză.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite de post fără zahăr și ulei:
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten sau ouă
Clătite dintr-un măr și 2 căni de fulgi de ovăz – fără zahăr, făină, ouă, lapte
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite din ovăz și banane - rețetă
Ingrediente
- 100 g de fulgi de ovăz
- 2 banane medii
- 540 ml de lapte vegetal
Mod preparare rețetă
- Puneți fulgii de ovăz în vasul blenderului și mixați la viteză mare pentru circa 20 de secunde, sau până se transformă în făină.
- Adăugați bananele decojite și tăiate bucăți.
- Puneți laptele și mixați circa un minut, sau până când bananele se pasează complet și rezultă o compoziție fină și omogenă.
- Pentru a face aceste clătite fără ulei, folosiți o tigaie anti-aderentă bună (nu veche), de care nu se prinde.
- Se pune tigaia pe foc și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție în centru. Se înclină ușor tigaia pentru a obține un disc subțire.
- Clătitele se coc circa 2 minute pe o parte, sau până când aluatul de deasupra formează bule. Se întorc pe cealaltă parte și se mai coc încă 2 minute.
- După ce ați terminat de făcut toate clătitele, păstrați-le pe o farfurie, sub capac.