Clătite din ovăz și banane – doar 3 ingrediente, fără zahăr și ulei

Aceste clătite întrunesc toate condițiile pentru un desert sănătos, echilibrat și hrănitor. Se fac doar din 3 ingrediente: banane, ovăz și lapte vegetal. Puteți folosi lapte de migdale, cocos, soia sau orez.

Nu necesită ulei – nici în compoziție, nici la coacere – dacă aveți o tigaie anti-aderentă bună. 

Clatite din banane si ovaz fara zahar si ulei

Imagine sugestiva: Clatite din banane si ovaz fara zahar si ulei: Stacy Spensley

Nu conțin zahăr, nici alt îndulcitor decât bananele – care trebuie să fie coapte bine.  Nu trebuie să folosiți alt tip de făină, decât fulgi de ovăz măcinați sub formă de pudră.  

Ingrediente minime, preparare la blender! Ce îți poți dori mai mult de la un desert? Simplu, rapid, sănătos – cam așa pot fi descrise aceste clătite. Pe deasupra sunt și vegane, adică potrivite pentru cei care țin post sau au alergie la ou sau intoleranță la lactoză. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite de post fără zahăr și ulei:

Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten sau ouă
Clătite dintr-un măr și 2 căni de fulgi de ovăz – fără zahăr, făină, ouă, lapte
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)

Clatite din banane si ovaz fara zahar si ulei

Clătite din ovăz și banane - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert, Snack
Servings 5

Ingrediente
  

  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 2 banane medii
  • 540 ml de lapte vegetal

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți fulgii de ovăz în vasul blenderului și mixați la viteză mare pentru circa 20 de secunde, sau până se transformă în făină.
  • Adăugați bananele decojite și tăiate bucăți.
  • Puneți laptele și mixați circa un minut, sau până când bananele se pasează complet și rezultă o compoziție fină și omogenă.
  • Pentru a face aceste clătite fără ulei, folosiți o tigaie anti-aderentă bună (nu veche), de care nu se prinde.
  • Se pune tigaia pe foc și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție în centru. Se înclină ușor tigaia pentru a obține un disc subțire.
  • Clătitele se coc circa 2 minute pe o parte, sau până când aluatul de deasupra formează bule. Se întorc pe cealaltă parte și se mai coc încă 2 minute.
  • După ce ați terminat de făcut toate clătitele, păstrați-le pe o farfurie, sub capac.

Notă

Aceste clătite din banane și ovăz se pot face mai subțiri sau mai groase (precum clătitele americane).
În funcție de grosimea sau textura lor, se pot unge sau servi cu diferite umpluturi sau topping-uri.
Iată câteva sugestii: magiun de prune fără zahăr, iaurt de cocos, ciocolată neagră topită, cremă de cocos, fructe proaspete, miere, unt de arahide lichid, sos de fructe etc. 
Sursă rețetă: Elizabeth, 3 Ingredient banana oat pancakes (vegan), Vancouver with Love: https://vancouverwithlove.com/3-ingredient-vegan-pancakes/#recipe

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.