Salată de quinoa cu roșii și pătrunjel, bogată în proteine (Tabbouleh în varianta fără gluten)

Salata de quinoa cu roșii și pătrunjel poate fi o alternativă sănătoasă la celebra salată Tabbouleh (salată orientală din pătrunjel).

Rețeta originală, care provine din bucătăria arabă, constă din bulgur fin și mult pătrunjel. Persoanele care au boala celiacă sau intoleranță la gluten pot înlocui bulgurul cu mei, orez sau quinoa. 

Salata de quinoa cu rosii si patrunjel

Salata de quinoa cu rosii si patrunjel: Mack Male

Quinoa este o alegere mult mai sănătoasă decât bulgurul sau cuș-cuș-ul deoarece nu conține gluten și are multă proteină.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici
Salată de roșii, pătrunjel și tahini – o rețetă palestiniană care te va cuceri de la prima gustare
Salata de pătrunjel cu roșii și grâu – rețetă libaneză
Salata de pătrunjel – regina salatelor din Țara Sfântă

Salata de quinoa cu rosii si patrunjel

Salată de quinoa cu pătrunjel

Categorie Salad
Servings 6

Ingrediente
  

  • 100 g de quinoa
  • 1 castravete
  • 150 g de roșii chery
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • de sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Quinoa se pune într-o sită și se spală bine sub jet de apă. Spălați-o de mai multe ori, pentru a îndepărta gustul amărui.
  • Puneți-o într-o cratiță cu 340 ml de apă și puțină sare. Fierbeți quinoa la foc mediu circa 10 minute, sau până când se înmoaie compet.
  • Cât se gătește quinoa, pregătiți legumele. Spălați castravetele, roșiile și ceapa verde. Tăiați-le cubulețe mici și puneți-le într-un bol.
  • Spălați pătrunjelul și tocați-l mărunt. Puneți-l și pe el în bol.
  • Pregătiți acum sosul. Amestecați uleiul de măsline cu zeama de lămâie și usturoiul zdrobit într-un bol. Asezonați cu sare și piper.
  • După ce quinoa a fiert, stingeți focul și lăsați-o să mai stea la înmuiat, sub capac încă 5 minute. Amestecați apoi ușor în ea cu o furculiță, pentru a o desface.
  • Transferați quinoa pe o tavă într-un strat subțire ca să se răcească mai repede.
  • Puneți apoi quinoa în bolul cu legume. Adăugați sosul și amestecați ușor, până la omogenizarea ingredientelor.

Notă

Salata de quinoa, roșii și pătrunjel poate fi servită imediat, sau se păstrează într-un bol închis, la frigider.
Poate fi preparată în avans. De cu seară, tăiați toate legumele și fierbeți quinoa. Puneți-le într-un bol și a doua zi adăugați doar sosul. Amestecați și gata!
Sursă rețetă: Epicurious, Quinoa tabbouleh: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/quinoa-tabbouleh-395939

Sașat

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.