Quinoa este tot mai des prezentă în alimentația românilor. Această pseudo-cereală a câștigat în popularitate inițial ca alternativă la cerealele cu gluten, dat fiind numărul tot mai mare al persoanelor afectate de boala celiacă. Quinoa este de asemenea unul din […]
Articole despre 'quinoa'
Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – fără gluten
Dacă aveți un pachet de quinoa în casă și nu știți cum să o preparați, încercați rețeta de mai jos. Puțini știu că din quinoa se pot obține clătite sau lipii dulci sau savuroase. Acestea pot înlocui pâinea în dieta […]
Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!
Acești biscuiți pot fi caracterizați prin câteva cuvinte: simpli, rapizi, crocanți, gustoși. Se fac doar din 3 ingrediente. Nu veți găsi pe listă zahăr rafinat, făină, ulei, ouă, lactate sau alte ingrediente tradiționale. Biscuiții se prepară la rece, fără cuptor. […]
Cel mai simplu tort de ciocolată – la rece, fără zahăr, făină, ouă sau lapte
Acesta este unul din cele mai simple torturi pe care îl veți face vreodată! Se prepară doar din 4 ingrediente. Diferă de torturile tradiționale prin faptul că nu are blat copt, nici creme sofisticate. Nu conține zahăr, făină, ulei, ouă […]
Chiftele din quinoa și legume rase
Aceste chfitele din quinoa și legume rase sunt vegane, dar foarte hrănitoare și sățioase. Le preparați foarte repede, mai ales dacă aveți în casă o friteuză cu aer cald fără ulei. Pot fi făcute și la cuptor, dar în friteuză […]
Dovlecei umpluți cu quinoa – rețetă pentru diabet, slăbit
Această rețetă de dovlecei umpluți cu quinoa este recomandată în dieta diabeticilor, dar și a celor care vor să slăbească. A fost publicată pe site-ul „Mastering Diabetes”, administrat de dr. Cyrus Khambatta. Dieta indicată de dr. Khambatta este axată pe […]
Salată de quinoa cu roșii și pătrunjel, bogată în proteine (Tabbouleh în varianta fără gluten)
Salata de quinoa cu roșii și pătrunjel poate fi o alternativă sănătoasă la celebra salată Tabbouleh (salată orientală din pătrunjel). Rețeta originală, care provine din bucătăria arabă, constă din bulgur fin și mult pătrunjel. Persoanele care au boala celiacă sau […]
Chiftele de post din quinoa, fără prăjeală – sursă bună de proteine
Quinoa este o pseudo-cereală mult îndrăgită, mai ales de vegani. O putem folosi cu precădere în perioada posturilor de peste an, când avem nevoie de un aport optim de proteină. Din semințele de quinoa putem face diverse mâncăruri. Acestea se […]
Este bună quinoa pentru diabetici? Previne și ameliorează diabetul
Quinoa a câștigat mult în popularitate în ultimii ani. Inițial era comercializată doar în magazinele cu profil naturist. Acum o putem găsi chiar și în hypermarketuri. Mulți o folosesc ca alternativă la orez sau chiar la făina din grâu. Este […]
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
O rețetă reușită de pâine fără gluten pe care o puteți face în casă este pâinea din quinoa și ovăz. Metoda este cât se poate de simplă. Pâinea are o textură și un gust asemănătoare cu pâinea din secară. Nu […]
Pâine plată din quinoa – fără gluten, drojdie sau ulei
Persoanele care nu pot consuma pâine obișnuită din cauza glutenului au câteva opțiuni excelente. Este vorba despre quinoa, hrișcă și mei. Din ele pot prepara pâine, biscuiți, crackers și alte produse de panificație reușite. Cereale pentru dieta fără gluten Glutenul […]
Pâine din quinoa și semințe de in – rețetă bogată în proteine și fibre (fără gluten)
Quinoa este unul din cele mai bune ingrediente pentru a face pâine fără gluten în casă. Nu este o cereală, ci o sămânță sau o pseudo-cereală. Așadar, nu conține deloc gluten. Este foarte nutritivă și hrănitoare. Conține proteine, fibre, minerale […]
Lipii din quinoa crudă – fără gluten și drojdie (doar 2 ingrediente de bază)
Aceste lipii din quinoa crudă au câteva mari beneficii și avantaje. Referitor la avantaje, merită spus că lipiile nu conțin gluten, nici drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere. De asemenea, sunt vegane și potrivite pentru cei care […]
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Aceste clătite nu conțin făină de grâu. Din acest motiv sunt în mod special recomandate persoanelor cu intoleranță la gluten. Pot fi incluse și în dieta celor cu boli autoimune sau inflamatorii, în care glutenul este un factor declanșator sau […]
Lipii fără gluten – din quinoa și turmeric
Quinoa este una din cele mai bune alegeri pentru persoanele care nu pot mânca pâine cu gluten. La fel ca și hrișca, quinoa nu este o cereală, ci o pseudo-cereală. De la această plantă se folosesc semințele. Poate fi utilizată […]