Dintr-o cană de ovăz și o cană de apă faci niște clătite de post super-elastice!

Dacă aveți fulgi de ovăz în casă, încercați această rețetă fantastică de clătite de post. Nu conțin decât ovăz și apă. Fără ulei, fără zahăr sau alte tipuri de făină.

Inițial am văzut această rețetă de clătite din fulgi de ovăz pe pagina unei autoare din Franța, dar ea lăsa compoziția în reapos 15 minute și cei care încercau rețeta nu le ieșea.

Clatite din fulgi de ovaz si apa

Imagine cu titlu de prezentare: Clatite din fulgi de ovaz si apa: Pikisuperstar

Apoi am găsit o variantă mai bună la Nicoleta Lupu, autoarea cărții de rețete fără alergeni „Pe Tărâmul lui Fără”. Vă recomand să încercați rețeta ei. 

Clătitele rezultate sunt cât se poate de sănătoase și sățioase, datorită conținutului bogat în fibre. Pot fi consumate de cei care au boala celiacă, intoleranță la gluten, intoleranță la ouă sau intoleranță la gluten.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite de post pe care vă recomand să le încercați:

Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite pufoase din hrișcă și apă minerală – rețetă fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Clătite subțiri fără gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sărate

Clatite din fulgi de ovaz si apa

Clătite de post elastice din ovăz - rețetă

Categorie Breakfast, Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 1 cană de apă
  • 1 praf de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Măsurați ingredientele cu aceeași măsură (ex. 1 cană de 250 ml).
  • Puneți fulgii de ovăz și apa în vasul unui blender sau robot.
  • Mixați bine, până când ovăzul se pulverizează complet și rezultă o compoziție albicioasă, ca un lapte.
  • Clătitele se fac imediat. Se coc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei. Dacă de tigaia voastră se lipesc, puteți folosi puțin ulei.
  • Clătitele se lasă pe fiecare parte până se coc bine. Dacă compoziția devine prea groasă (între timp fulgii absorb apa), mai puneți apă ca să o subțiați. Este important ca aluatul să nu fie prea gros, deoarece clătitele nu vor ieși bine.

Notă

Întrucât au un gust neutru, puteți umple aceste clătite și cu ingrediente dulci și cu ingrediente sărate.
Dacă aveți boala celiacă sau intoleranță la gluten, folosiți fulgi de ovăz certificați fără gluten. 
Aceste clătite pot fi făcute și din alt tip de fulgi de cereale, precum mei, quinoa sau hrișcă.
Puteți adăuga în compoziție scorțișoară, esență de vanilie sau rom, cacao sau roșcove etc. Apa poate fi înlocuită cu lapte vegetal.
Sursă rețetă: Nicoleta Lupu, Clătite din fulgi de cereale: https://www.youtube.com/watch?v=Of0OLexgHQc&ab_channel=100deAni%F0%9F%A4%8DPet%C4%83r%C3%A2mulluiF%C4%83r%C4%83

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.