Dintr-o cană de ovăz și o cană de apă faci niște clătite de post super-elastice!
Dacă aveți fulgi de ovăz în casă, încercați această rețetă fantastică de clătite de post. Nu conțin decât ovăz și apă. Fără ulei, fără zahăr sau alte tipuri de făină.
Inițial am văzut această rețetă de clătite din fulgi de ovăz pe pagina unei autoare din Franța, dar ea lăsa compoziția în reapos 15 minute și cei care încercau rețeta nu le ieșea.
Apoi am găsit o variantă mai bună la Nicoleta Lupu, autoarea cărții de rețete fără alergeni „Pe Tărâmul lui Fără”. Vă recomand să încercați rețeta ei.
Clătitele rezultate sunt cât se poate de sănătoase și sățioase, datorită conținutului bogat în fibre. Pot fi consumate de cei care au boala celiacă, intoleranță la gluten, intoleranță la ouă sau intoleranță la gluten.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite de post pe care vă recomand să le încercați:
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă (video)
Clătite pufoase din hrișcă și apă minerală – rețetă fără zahăr, gluten, lactoză, ouă
Clătite subțiri fără gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite de post elastice din ovăz - rețetă
Ingrediente
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 cană de apă
- 1 praf de sare
Mod preparare rețetă
- Măsurați ingredientele cu aceeași măsură (ex. 1 cană de 250 ml).
- Puneți fulgii de ovăz și apa în vasul unui blender sau robot.
- Mixați bine, până când ovăzul se pulverizează complet și rezultă o compoziție albicioasă, ca un lapte.
- Clătitele se fac imediat. Se coc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei. Dacă de tigaia voastră se lipesc, puteți folosi puțin ulei.
- Clătitele se lasă pe fiecare parte până se coc bine. Dacă compoziția devine prea groasă (între timp fulgii absorb apa), mai puneți apă ca să o subțiați. Este important ca aluatul să nu fie prea gros, deoarece clătitele nu vor ieși bine.