Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați

Vă propun o salată delicioasă și hrănitoare, din rădăcinoase, castraveți murați și o maioneză ușoară, făcută din iaurt.

Am adăugat și puțin ton pentru mai multă proteină și un gust mai bogat. Legumele se fierb și apoi se rad.

Salata de sfecla cu maioneza din iaurt si castraveti murati

Salata de sfecla cu maioneza din iaurt si castraveti murati

Eu am fiert legumele în coajă pentru ca sfecla să își păstreze culoarea. În plus, fierberea legumelor în coajă le dă o aromă mai dulce.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată pe bază de sfeclă pe care vă recomand să le încercați:

Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton
Salata de sfeclă roșie crudă – cu morcov, măr și ardei
Salată simplă de sfeclă și nuci, în stil grecesc
Salată de sfeclă cu ton și avocado – pentru cei cu colesterolul crescut

Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați

Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați

Salata de sfecla cu maioneza din iaurt si castraveti murati

Salată de sfeclă cu maioneză din iaurt și castraveți murați

Categorie Salad, Side Dish
Servings 4

Ingrediente
  

  • 2 sfecle medii
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 ou fiert
  • 1 conservă de ton bucăți
  • 4 castraveciori murați
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine toate legumele, deoarece le veți fierbe în coajă. Puneți-le într-o cratiță cu apă.
  • Fierbeți-le la foc redus (sub capac), până când furculița pătrunde ușor prin ele. Poate dura în jur de 30-40 de minute. Eu am pus și oul împreună cu legumele. Lăsați-l 8-10 minute, apoi scoateți-l și puneți-l la răcit în apă rece.
  • Legumele fierte se lasă puțin la răcorit, apoi se decojesc cu un cuțit. Se răzuiesc mai bine zis.
  • Se dau prin răzătoarea cu găuri mari într-un bol încăpător.
  • Spălați castraveții murați și dați-i prin răzătoarea cu găuri mici într-un bol. Stoarceți-i bine de zeamă și adăugați-i peste legume.
  • Desfaceți conserva de ton și turnați-l într-o sită pentru a scurge bine sucul sau uleiul (depinde ce fel de conservă folosiți).
  • Puneți tonul scurs bine peste restul ingredientelor.
  • Decojiți oul și tăiați-l bucăți mici. Puneți-l într-un bol sau pahar. Adăugați iaurtul și uleiul. Se poate pune și puțină zeamă de lămâie. Pasați ingredientele cu un blender vertical până rezultă o maioneză fină.
  • Puneți maioneza peste legume împrenă cu sarea și amestecați bine.
  • Gustați salata dacă este suficient de acră și sărată și ajustați ingredientele necesare.

Notă

În această salată se pot înlocui unele legume cu altele, după preferință sau în funcție de aveți prin frigider.
Iaurtul poate fi înlocuit cu smântână slabă. Dacă aveți intoleranță la lactoză, faceți o maioneză clasică, doar din ouă, fără iaurt.
Tonul este opțional, însă indicat. Acesta poate fi înlocuit cu pește marinat sau piept de pui fiert.
Salata de sfeclă poate fi servită ca atare, sau ca garnitură. 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.