Chec cu portocale fără zahăr, făină de grâu sau ulei

Dacă vreți un dulce sănătos, încercați acest chec cu portocale fără zahăr, făină de grâu sau ulei! Se prepară în câteva minute și este delicios.

Dat fiind că nu conține gluten, nici zahăr, are o textură destul de reușită. Îl recomand celor care suferă de boala celiacă sau intoleranță la gluten și nu pot consuma deserturi tradiționale, cu făină de grâu sau din alte cereale glutinoase.

Chec cu portocale fara zahar, faina, ulei

Imagine cu rol ilustrativ: Chec cu portocale fara zahar, faina, ulei: Azerbaijan stockers

Este fraged, pufos, cu o aromă intensă de portocale. Vă sfătuiesc să cumpărați portocale bio (netratate) pentru această rețetă, deoarece veți folosi și coaja.

Rețete similare

Pe site-ul nostru găsi și alte rețete de chec fără zahăr și gluten pe care vă recomand să le încercați:

Chec fraged cu iaurt și morcov – fără zahăr și făină de grâu
Chec fără zahăr și făină – cu brânză și banane
Chec keto fără zahăr și făină pentru diabetici și slăbit (gata în 3 minute!)
Chec fără zahăr și făină (keto, diabet)
Chec cu brânză fără zahăr și făină (keto, diabet)

Chec cu portocale fara zahar, faina, ulei

Chec cu portocale fără zahăr și făină de grâu - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 2 portocale bio
  • 3 ouă întregi
  • 120 ml de albuș
  • 120 g de făină de orez
  • 16 g de praf de copt
  • îndulcitor, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine portocalele (cu bicarbonat) și tăiți-le bucăți. Puneți-le în blender (cu tot cu coajă).
  • Adăugați ouăle întregi și mixați până când fructele se pulverizează complet. Trebuie să obțineți o compoziție cât mai fină.
  • Turnați compoziția într-un bol și adăugați ingredientele uscate: făina de orez și praful de copt. Amestecați bine cu un tel.
  • Bateți albușurile separat cu mixerul până se fac spumă tare.
  • Incorporați spuma de albușuri treptat în compoziția de mai sus, amestecând cu lingura, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.
  • Adăugați îndulcitor, după gust.
  • Ungeți o tavă de chec/pâine cu puțin unt sau ulei și presărați făină (pe fund și pe pereți).
  • Turnați compoziția în tavă și nivelați.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute. Verificați dacă checul este copt inserând o scobitoare în centru.
  • Lăsați checul să se răcorească, apoi îl puteți tăia felii.

Notă

Dacă nu aveți făină de orez, o puteți obține în casă, din orez crud. Măcinați orezul cu ajutorul râșniței electrice de cafea sau a unui blender puternic. Dacă făina nu este foarte fină, o puteți trece prin sită.
Ca și îndulcitor pentru acest chec puteți folosi stevia picături (extract lichid) sau stevia pulbere, eritritol, xylitol sau alt îndulcitor care vă place.
Checul este delicios ca atare, dar se poate decora cu o glazură albă (obținută din lapte praf amestecat cu puțină apă) sau cu ciocolată neagră topită. Va arăta mai elegant (pentru musafiri) și va fi și mai gustos. 
Sursă rețetă: Recetas Saludables Fit, Bizcocho de naranja, chocolate blanco y pistacho: https://www.instagram.com/p/C3TlwaMAc-K/ 
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.