Chec fraged cu iaurt și morcov – fără zahăr și făină de grâu

Dacă vreți să pregătiți ceva dulce, dar nu vreți să mergeți la cumpărături pentru a pregăti ceva sofisticat, încercat acest chec cu iaurt și morcov.

Sunt șanse mari să aveți deja ingredientele în casă. Rețeta este foarte simplă și rapidă. 

Chec fraged cu iaurt si morcov

Chec fraged cu iaurt si morcov: Freepik.com

Nu vă faceți griji dacă nu aveți făină de orez. Aceasta poate fi obținută din boabe de orez măcinate fin prin râșnița electrică de cafea sau prin robot/blender.

Acest chec cu iaurt și morcov nu are gust de legume, așa cum și-ar putea închipui cineva. Morcovul îi dă checului un gust dulceag și o culoare senzațională. Nu ezitați să încercați această rețetă! Îi puteți adăuga diverse arome: portocală, lămâie, rom, vanilie. 

Chec cu iaurt și morcov – rețetă

Ingrediente

  • 180 g de iaurt grecesc
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • 80 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 80 g de făină de orez
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 40 g de eritritol (sau alt îndulcitor)

Mod de preparare

Curățați morcovii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mici, sau tocați-i mărunt cu ajutorul unui robot.

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați îndulcitorul și bateți-le cu mixerul până se transformă într-o spumă dechisă la culoare.

Adăugați iaurtul și morcovul ras/mărunțit. Puneți cele două tipuri de făină și praful de copt.

Amestecați ușor cu telul, până la omogenizare. Turnați compoziția obținută într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.

Bateți tava de masă de câte ori pentru a elimina golurile de aer. Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se așează pe raftul cel mai de jos al cuptorului.

Prăjtura se coace timp de 35 de minute. Însă depinde de cuptorul fiecăruia. Poate durata mai mult în unele cazuri. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor, pentru a vă asigura că este copt bine.

Trageți de hârtie pentru a scoate checul din tavă după ce s-a răcorit. Se lasă apoi să se răcească de tot și după aceea se taie.

Este un chec moale, fraged și ușor umed în interior. Îl puteți servi ca desert, sau la micul-ul dejun, alături de un pahar de iaurt, lapte sau cafea. Se păstrează într-o pungă/caserolă în frigider.

Valori nutriționale

Dacă tăiați checul în 8 felii egale, o felie are în jur de:

  • 125 de calorii
  • 15 g de carbohidrați
  • 5 g de proteine
  • 2 g de grăsimi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu morcov pe care vi le recomand:

Prăjitură cu morcov și cacao, fără gluten, fără zahăr (slabă în carbohidrați, bogată în proteine)
Tort de morcov – fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără foc
Prăjitură cu morcovi de post, super-fragedă (fără mult zahăr și ulei)

Sursă rețetă: Marco1roma, Plum-cake di carote: https://www.instagram.com/reel/Cli4Ix3JR6p/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.