Prăjitură cu morcov și cacao, fără gluten, fără zahăr (slabă în carbohidrați, bogată în proteine)

Aveți intoleranță la gluten sau urmați dieta keto? Încercați această prăjitură fără gluten și fără zahăr!

O recomandăm de asemenea diabeticilor și celor care țin cură de slăbire. Are un conținut redus de carbohidrați și calorii.

Prajitura fara gluten si fara zahar

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura fara gluten si fara zahar: ma_shimaro

Este o sursă bună de proteine, grăsimi și fibre. Acest lucru înseamnă că este hrănitoare și ține de saț.

O puteți servi ca desert sau chiar în loc de mic-dejun dacă nu obișnuiți să aveți o masă copioasă dimineața.

Acest desert poate fi oferit și copiilor. Dacă nu vă place morcovul în prăjituri (deși nu are un gust pregnant), îl puteți înlocui cu mere. 

Negresă fără gluten și fără zahăr  – rețetă

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 80 ml de iaurt sau kefir
  • 200 g de morcov (sau mere)
  • 40 g de nuci
  • 80 g de făină de migdale
  • 25 g de cacao
  • 2-3 linguri de stevia sau alt îndulcitor, după gust
  • 2 lingurițe de praf de copt

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g de iaurt (sau smântână)
  • 50 g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri, punându-le în două boluri separate.

Peste gălbenușuri adăugați îndulcitorul și bateți compoziția cu mixerul până când ouăle se deschid la culoare. Adăugați iaurtul sau kefirul și amestecați.

Incorporați apoi făina de migdale, pudra de cacao și praful de copt. Omogenizați cu telul. Măcinați miezul de nucă prin robot și adăugați-l în compoziție.

Decojiți și tăiați morcovul, apoi dați-l prin robot să se mărunțească bine. În acest scop se poate folosi și răzătoarea mică.

Puneți morcovul mărunțit în compoziție și amestecați bine cu o lingură. Trebuie să obțineți o pastă groasă.

Puneți un praf de sare peste albușuri și bateți-le până se fac spumă tare. Incoroporați spuma de albușuri treptat în cealaltă compoziție. Puneți câte o lingură odată, apoi amestecați cu mișcări ușoare.

Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați frumos la suprafață. Autoarea rețetei a folosit un vas yena cu diametrul 20×20 cm. Puteți folosi o tavă rotundă dacă vreți.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Verificați dacă este gata inserând o scobitoare în centru.

După ce s-a răcorit, o puteți decora cu glazura. Amestecați iaurtul (smântâna) cu ciocolata topită. Înțepați prăjitura la suprafață cu o scobitoare din loc în loc. Turnați apoi glazura de ciocolată. Înclinați ușor tava pentru a se distribui uniform. Decorați prăjitura la final cu miez de nucă mărunțit.

Dați-o în frigider. Este bine să stea la rece câteva ore, sau chiar peste noapte. Se va tăia mai ușor și va avea o aromă mai bogată. 

Informații nutriționale

O porție de 100 g din această prăjitură conține, cu aproximație:

  • 189,22 kilocalorii
  • 10 g de proteine
  • 14,48 g de grăsimi
  • 5,73 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete fără gluten și fără zahăr:

Prăjitură cu lămâie (fără gluten și zahăr)
1 ou, 1 măr și cacao – prăjitură fără zahăr, făină și ulei
Prăjitură pentru slăbit, cu 110 calorii (fără zahăr și făină)
Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Tort de ciocolată fără gluten și lactoză (pentru grupele sangvine O, A, AB)

Sursă articol: Gătit Acasă, Tort cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=L4BGJl-0JiU&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.