1 ou, 1 măr și cacao – prăjitură fără zahăr, făină și ulei

Dintr-un ou, un măr și câteva linguri de cacao putem obține un desert excelent pentru slăbit și nu numai!

Această variantă de prăjitură este cu siguranță binevenită în dieta celor care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Prajitura fara zahar dintr-un ou si un mar

Prajitura fara zahar dintr-un ou si un mar: zingyyellow…!

Nu conține nici un tip de produs lactat. Este de asemenea indicată persoanelor care au diabet sau afecțiuni metabolice.

Dacă v-ați decis să eliminați pe cât posibil zahărul din alimentație, rețeta aceasta este și pentru voi. Întreaga prăjitură are în jur de 300 de calorii.

Prăjitură cu măr și cacao – rețetă

Ingrediente

  • 1 măr
  • 1 ou
  • 25 g de cacao neîndulcită

Mod de preparare

Curățați mărul de coajă și tăiați-l cubulețe.

Dacă fructul este bio și nu a fost stropit, nu-l mai decojiți. Coaja este o sursă valoroasă de fibre, vitamine și antioxidanți.

Puneți bucățile de măr în vasul robotului cu lama S. Pentru această rețetă merge bine un min-tocător.

Adăugați oul și pudra de cacao. Mixați câteva secunde, până când ingredientele se macină complet.

Compoziția trebuie să fie cât mai fină și omogenă, fără bucăți mari de fructe. Transferați-o într-un bol de ceramică (sau alt vas mic termorezistent) și nivelați la suprafață.

Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. În 25 de minute ar trebui să fie gata. Faceți testul cu scobitoarea.

Prăjitura cu măr și cacao arată ca o negresă. Este însă mai moale și mai cremoasă la interior.

Are o textură ușor umedă. Se consumă direct din bol, cu o lingură.

Chiar dacă nu este o prăjitură foarte dulce, satisface pofta de desert.

Note și sugestii

Această prăjitură poate fi preparată și cu alte fructe. De exemplu, mărul poate fi înlocuit cu pară sau banană. Cu cât mai coapte sunt fructele, cu atât mai dulce și aromată va fi prăjitura la final.

Dacă vreți să fie mai dulce, puteți adăuga în compoziție puținp stevia, eritritol sau alt îndulcitor slab caloric. De asemenea, o puteți servi pe deasupra cu un sos din fructe pasate, cu gem sau ciocolată topită.

În compoziție se pot adăuga și unele arome sau mirodenii, precum esență de rom, vanilie sau scorțișoară. Se pot pune bucăți de nuci sau stafide.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără zahăr și făină:

Mini-tort din iaurt, ou și măr – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură pentru slăbit, fără zahăr și făină – banană, ou și cacao (200 calorii)
Desert pentru diabetici cu zero carbohidrați – fără zahăr, făină, ulei 
Prăjitură fără zahăr și făină, din 3 ingrediente (keto, diabet)

Sursă articol: Une Jour, Une Recette, Desert rapid de ciocolată: https://www.youtube.com/watch?v=ONCXrt2yZRo&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.