Tort de ciocolată fără gluten și lactoză (pentru grupele sangvine 0, A, AB)

Acest tort de ciocolată fără gluten va deveni cu siguranță o rețetă favorită pentru mulți din cei care au diverse alergii sau intoleranțe alimentare.

Este un desert potrivit pentru persoanele cu intoleranță la gluten și intoleranță la lactoză.

Tort de ciocolata fara gluten si lactoza

Imagine cu titlu sugestiv: Tort de ciocolata fara gluten si lactoza: veggiefrog

Autoarea rețetei îl recomandă celor care au următoarele grupe de sânge: 0, A și AB.

Tort de ciocolată fără gluten și lactoză – rețetă

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă
  • 70 g de zahăr brut
  • 20 g de ulei
  • 80 g de făină de amarant (sau făină de quinoa)
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 20 g de pudră de cacao neagră

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml de lapte vegetal
  • 2 ouă
  • 50 g de făină de amarant
  • 60 g de zahăr brut
  • 1 lămâie mică

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să pregătiți crema. Puneți făina într-o crăticioară și turnați laptele câte puțin, amestecând continuu cu telul. Așa veți evita formarea cocoloașelor. Incorporați apoi ouăle, zahărul și coaja rasă de lămâie.

Așezați vasul pe aragaz la foc mic. Amestecați continuu până se îngroașă crema. Turnați-o pe o farfurie ca să se răcească de tot până e gata blatul.

Pentru blat, puneți ouăle și zahărul. Bateți bine ingredientele cu mixerul sau cu telul. Trebuie să rezulte o compoziție spumoasă.

Adăugați făina de amarant, praful de copt și pudra de cacao, cernându-le printr-o sită. Amestecați bine, apoi puneți uleiul. Omogenizați ușor compoziția. Turnați-o într-o tigaie rotundă cu diametrul de 22 cm. tapetată în prealabil cu hârtie de copt (care să vină și peste margini puțin).

Nivelați și adăugați crema, în fâșii pe deasupra. Autoarea rețetei a pus crema într-o pungă pe care a tăiat-o în vârf și a trasat linii orizontale și verticale deasupra, în formă de grilaj. Dar voi puteți face cum vreți.

Puneți capacul pe tigaie și așezați-o pe aragaz, la foc mic. Durează circa de 20 de minute să se coacă. Pentru a fi siguri că tortul s-a copt bine, inserați o scobitoare în mijloc. După ce ați luat tigaia de foc, scoateți prăjitura, trăgând de foaia de copt. Apoi va trebui să o răsturnați pe o farfurie întinsă.

Acest tort de ciocolată fără gluten se păstrează în frigider, în caserolă. Rezistă la rece timp de 3-4 zile sau chiar o săptămână. Dacă nu-l mâncați până atunci!

Note și sugestii

După ce tortul s-a răcit complet, se decorează pe margini cu puțină cremă rezervată, făcând câteva bezele cu poșul.

Pentru un aspect și mai atractiv, presărați pe centru câteva nuci sau migdale mărunțite. O altă sugestie ar fi să puneți fructe deasupra, înainte de a-l pune la copt. Puteți folosi fructe de sezon, precum afine, zmeură, căpșuni, cireșe, vișine, caise, piersici, mere etc. 

Sau îl puteți glazura cu ciocolată topită (vegană).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort fără gluten:

Tort de mere și mei – fără gluten și lactate, bogat în minerale
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Tort din ovăz și iaurt, fără zahăr și făină – desert rapid și sănătos
Cheesecake cu brânză și portocale – niciun gram zahăr, făină sau ulei

Sursă articol: D&A Videoricette Per I Gruppi Sanguigni, Fac un tort de ciocolată fără coacere: https://www.videoricettepergruppisanguigni.com/blogs/le-videoricette/faccio-una-torta-al-cioccolato-senza-forno-una-goduria-senza-glutine-e-senza-latte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.