Tort din ovăz și iaurt, fără zahăr și făină – desert rapid și sănătos

Acest tortuleț sănătos, care poate fi servit la orice oră din zi, se face din ingrediente banale. Probabil le aveți deja în casă.

Blatul conține ovăz și banane, iar crema constă din iaurt și cacao.

Tort din ovaz si iaurt, fara zahar si faina - desert rapid și sanatos

Imagine cu titlu sugestiv: Adrian Scottow

Poate fi servit ca desert sau chiar ca mic-dejun. Ingredientele sale sunt deseori întâlnite în rețetele de mic-dejun.

Dacă aveți copii, este un dulce potrivit și pentru cei mici, dacă înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob). 

Cei care au intoleranță la gluten trebuie să folosească fulgi de ovăz bio fără gluten. Trebuie să scrie pe ambalaj că ovăzul nu a fost contaminat cu gluten prin contactul cu alte cereale.

Tort din ovăz și iaurt – rețetă

Ingrediente pentru blat:

  • 30 g de fulgi de ovăz
  • 1 banană mică (60 g de banană pasată)
  • 60 g de iaurt grecesc
  • 60 g de cremă de brânză
  • 20 g de pudră de cacao
  • 1 lingură de îndulcitor lichid
  • căpșuni sau alte fructe

Mod de preparare

Atât blatul, cât și crema se prepară foarte ușor. Trebuie doar să amestecați ingredientele.

Pasați banana și puneți-o într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz și amestecați bine. Lăsați compoziția să stea câteva minute, până faceți crema.

Amestecați crema de brânză, iaurtul, pudra de cacao și îndulcitorul într-un bol separat. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă. Tăiați fructele bucăți și adăugați-le în cremă. Păstrați câteva și pentru decor.

Transferați compoziția pentru blat într-o formă mică de tort. Autoarea a folosit un inel culinar cu dimensiunea de 10 cm. Presați compoziția bine. Ajutați-vă de pahar.

Turnați crema deasupra și nivelați. Introduceți tava în frigider și lăsați tortul să stea la rece peste noapte. A doua zi va fi gata de tăiat și servit!

Dacă v-a plăcut ce a ieșit, data viitoare puteți face un tort mai mare, dublând/triplând cantitățile.

Note și sugestii

Acest tort poate fi făcut și în varianta de post. Înlocuiți iaurtul de vacă și crema de brânză cu lactate din cocos, soia sau alte variante vegane.

Îndulcitorul lichid poate fi miere, sirop de agave, sirop de arțar etc. În loc de căpșuni puteți folosi alte tipuri de fructe. La modul ideal, optați pentru fructe proaspete de sezon.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort fără zahăr și făină:

Tort de morcov – fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără foc
Tort vegan, fără zahăr, fără făină, fără coacere – rețetă simplă
Tort raw-vegan, din fructe uscate și semințe
Tort fără foc și fără zahăr, doar din fructe (rețetă video)

Sursă articol: Nourishing.niki: https://www.instagram.com/p/ComDu9vq-uB/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.