Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei

Dulcele zilnic nu trebuie să fie dăunător nici siluetei, nici sănătății. Prăjiturile tradiționale care conțin mult zahăr, multă făină albă și ulei sunt adevărate bombe calorice.

Autorii de rețete sănătoase au descoperit diverse modalități de a prepara prăjituri și deserturi fără zahăr și fără făină, care sunt chiar reușite, atât ca gust, cât și ca textură.

Prajitura din ovaz si mere – fara zahar, gluten sau ulei

Imagine cu titlu sugestiv: ProFlowers

Rețete fără zahăr și fără făină (gluten)

Pe site-ul nostru avem deja o colecție generoasă de astfel de rețete, pe care o puteți răsfoi în timpul liber. Cu siguranță veți găsi multe deserturi care vă vor face cu ochiul.

Aici găsiți → Deserturi fără zahăr

Aici găsiți → Rețete fără făină

Prăjitură din ovăz și mere – rețetă

Ingrediente

  • 220 g de fulgi de ovăz
  • 2 mere mari
  • 1 banană
  • 2 ouă
  • 80 g de merișoare sau stafide
  • 80 g de migdale sau nuci
  • ½ lămâie mică
  • ½ linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Ungeți o tavă/formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară cu puțin ulei.

Începeți rețeta cu fulgii de ovăz. Puneți-i în robot și mixați până se macină complet. Transferați făina rezultată într-un bol.

Curățați merele de coajă și de cotoare. Tăiați-le bucăți și adăugați-le în robot. Stoarceți peste ele sucul de la jumătate de lămâie.

Mixați până rezultă un piure fin. Adăugați-l peste făina de ovăz. Spargeți tot acum ouăle. Adăugați și esența de vanilie și amestecați totul foarte bine cu o lingură sau cu o paletă.

Decojiți banana și tăiați-o cubulețe sau felii. Incorporați-o în compoziție, împreună cu celelalte fructe (merișoarele/stafidele, migdalele/nucile). Omogenizați compoziția.

Transferați-o cu o lingură în tava pregătită. Nivelați la suprafață și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Coaceți prăjitura timp de 40 de minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia. Trebuie să fie rumenită deasupra și pe margini. Verificați cu o scobitoare dacă este făcută și în interior. Se scoate din tavă după ce s-a răcorit și se taie după răcirea completă.

Puteți servi această prăjitură cu ovăz și mere la micul-dejun, alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte. Sau o puteți consuma pe post de desert.

Nu exagerați, mai ales dacă țineți cură de slăbire. Chiar dacă nu conține zahăr și făină, are o cantitate importantă de calorii. Rezumați-vă doar la o felie.

Rețete pentru slăbit

Această prăjitură nu este neapărat pentru cura de slăbire, ci mai degrabă un desert sănătos, îndulcit în mod natural, bogat în nutrienți (fibre, proteine, vitamine, antioxidanți), fără ingrediente rafinate sau procesate.

Aici puteți găsi → Rețete pentru slăbit

Sursă articol: Wie Man Alles Kocht: https://www.youtube.com/watch?v=HUzHhM-eqa4&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Flataifas.ro%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=wiemanalleskocht

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.