Chec cu brânză fără zahăr și făină (keto, diabet)

Dacă îți plac deserturile cu brânză și cheesecake-ul, cu siguranță îți va surâde și ideea acestui chec cu brânză fără zahăr și făină.

Mai ales dacă ai diabet sau intoleranță la gluten, ții cură de slăbire sau urmezi dieta keto. Poate fi inclus în orice dietă sănătoasă, fiind un dulce cât se poate de natural.

Chec cu branza fara zahar si faina (keto, diabet)

Imagine sugestiva: Chec cu branza fara zahar si faina (keto, diabet): Timolina

Brânza face deserturile să fie mai sățioase și hrănitoare. Acestea pot fi servite de multe ori și în locul unei mese tradiționale.

Dacă îți place să servești ceva dulce la micul-dejun, această rețetă poate fi o idee bună. Dacă ai musafiri și trebuie să faci rost de ceva dulce cât mai repede, nu da fuga la cofetărie.

Nu cumpăra rulade cu aluaturi pline de conservați și creme pline de zahăr și arome artificiale care scârție în gură. Fă ceva sănătos și natural. Acest chec cu brânză este gata în câteva minute. Invitații tăi vor fi încântați că le-ai oferit ceva făcut în casă și totodată dietetic.

Ceea ce contează la un desert este cantitatea mică de carbohidrați și cantitatea mare de macronutrienți care dau sațietate și nu cresc zahărul din sânge, precum proteinele și grăsimile sănătoase.

Chec cu brânză fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

• 5 ouă
• 250 g de brânză de vaci
• 3 linguri de făină de cocos
• 2-3 linguri de stevia, eritritol pudră sau alt îndulcitor natural

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați îndulcitorul. Introduceți mixerul electric și bateți ouăle până când cresc în volum și rezultă o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Pasați brânza de vaci cu blenderul vertical până devine fină. Incorporați în ea treptat spuma de ouă, amestecând cu o lingură de jos în sus.

Adăugați la final făina de cocos și amestecați ușor cu paleta. Veți obține o compoziție groasă.

Puteți adăuga și anumite arome, precum vanilie, lămâie sau portocală. De asemenea, se pot pune stafide, merișoare, caise uscate, bucăți de portocală sau ciocolată. 

Ungeți o tavă de chec cu unt sau ulei. Autoarea rețetei a folosit o tavă lungă de sticlă de 10 x 20 cm. Transferați aluatul în tavă și presați-l ușor cu paleta. Nivelați frumos la suprafață.

Opțional, decorați checul deasupra cu fulgi de migdale, fulgi de cocos sau bobițe de ciocolată. Presați-le ușor cu paleta ca să intre în compoziție.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute. Checul cu brânză este gata când s-a închegat și a devenit ușor rumen pe pe laterale.

După ce s-a răcit, îl puteți decora cu pudră de stevia. Se taie felii și se servește ca atare sau cu câteva fructe de pădure alături.

Informații nutriționale

100 g din acest chec conțin:

• 173, 31 kilocalorii
• 7,25 g de carbohidrați
• 15,37 g de proteine
• 8,96 g de grăsimi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec keto:

Chec fraged cu ovăz și lămâie – fără zahăr
Chec fără gluten și fără zahăr – cu măr, morcov și ovăz
Chec de post cu banane și scorțișoară (fără zahăr)
Chec fără zahăr și făină (keto, diabet)

Sursă articol: Gătit Acasă, Tort cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=j3N-2Tu6RkM&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.