Clătite pufoase de post, din hrișcă și apă minerală – fără zahăr și gluten
Aceste clătite sunt neașteptat de bune. Chiar dacă nu conțin făină de grâu, gluten sau zahăr, au o textură pufoasă.
Sunt fragede la interior, moi și gustoase. Acest lucru se datorează bicarbonatului și apei minerale. Pot fi incluse în dieta adulților și copiilor care au intoleranță la gluten, lactoză sau ouă.
Cuprins
Clătite pufoase de post fără zahăr – rețetă
Ingrediente
- 60 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta, fără gluten)
- 60 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
- 125 g de apă minerală carbogazoasă
- 40 g de gem sau piure de mere
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
- 1 lingură de oțet de mere (vi-l recomand pe acesta nefiltrat)
- 1 praf de sare
- îndulcitor, după gust: stevia, eritritol, green sugar sau xylitol
Mod de preparare
Puneție cele două tipuri de făină într-un bol. Adăugați bicarbonatul de sidiu și sarea. Amestecați bine cu un tel, astfel încât să eliminați cocoloașele pe care le face de obicei făina de migdale.
Adăugați apoi ingredientele lichide: apa minerală, sosul de mere și oțetul. Puneți tot acum și îndulcitorul, după gust. Amestecați ușor cu telul, până la omogenizare.
Cumpără amestec pentru clătite fără gluten
Compoziția pentru clătite este gata. Puneți tigaia pe aragaz. Ungeți-o cu puțin ulei. Turnați un polonic de aluat și distribuiți-l uniform într-un disc cât mai bine conturat. Clătitele se fac medii și mai grosuțe. Nu le înșirați în toată tigaia.
Se coc circa 4 minute pe o parte, la foc mediu, cu capacul pus. Se întorc și se mai lasă până se rumenesc ușor.
Cumpără amestec pentru clătite fără gluten
Aceste clătite din hrișcă și apă minerală sunt delicioase. Le puteți servi cu dulceață pe deasupra, cu miere, sirop de arțar, ciocolată topită etc.
Sunt grozave la micul-dejun cu o ceașcă de cafea, ceai sau lapte. Pot fi luate și la pachet. Sunt mai bune calde, așa că vă recomand să le reîncălziți în tigaie înainte de a le consuma.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:
Clătite din făină de cocos – fără gluten, fără zahăr, fără lactate
Clătite fără gluten cu mere și hrișcă – fără zahăr, lactate, ouă
Clătite cu brânză de vaci – fără zahăr, făină de grâu, ulei rafinat
Turte din hrișcă și cacao – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate
Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Healthy vegan gluten-free fluffy pancakes: https://www.youtube.com/watch?v=W_KPICrHBpM